Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Kutlu Doğum Haftası, İstanbul’da büyük bir coşkuyla kutlandı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- Kutlu Doğum Haftası, Ankara Congresium’daki geniş katılımlı resmi açılış programının ardından bu defa da İstanbul\'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan\'ın katılımıyla kutlandı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:

Kutlu Doğum Haftası, Ankara Congresium’daki geniş katılımlı resmi açılış programının ardından bu defa da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kutlandı.

İstanbul Kongre Merkezinde Kur'an tilaveti ve salavatlar eşliğinde başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftasının ezelden beri kalbinde Hz. Peygamber sevgisi taşıyan bu milletin Hz. Peygamber sevgisini ilme, irfana ve hikmete dönüştüren büyük bir gelenek olduğunu kaydetti.

Kutlu Doğum Haftasının, Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya götüren büyük bir çığır olduğuna da değinen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Kutlu Doğum Haftasının ezelden beri milletimizin kalbinde var olan Resulü Ekrem’in sevgisini ve muhabbetini 30 yıldır bu topraklarda, yurtdışındaki millet varlığımızda, gönül coğrafyamızda ilme, irfana ve hikmete dönüştüren, bizi anmaktan anlamaya götüren büyük bir gelenek olarak başladı. Bu büyük çığırı, bu güzel sünneti başlatan bütün büyüklerimizi, ahrete irtihal edenlere yüce Rabbimizden rahmet diliyorum, berhayat olanlara şükranlarımı, minnetlerimi arz ediyorum” dedi.

Kutlu Doğum Haftasının bu yıl temasının, ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olduğunu hatırlatan Başkan Görmez, Hz. Peygamber sevgisiyle salonu dolduran binlerce vatandaşın katıldığı ‘Kutlu Doğum Haftası Özel Programı’nın açış konuşmasında şunları söyledi;

“Kutlu Doğum Haftasıyla, güven bunalımı yaşayan insanlık ailesine sevgili Peygamberimizin El-Emin vasfını yeniden hatırlatalım istedik…”

İstedik ki, güven bunalımı yaşayan insanlık ailesine, bütün dünyaya, kainata sevgili Peygamberimizin El-Emin vasfını yeniden hatırlatalım. İnsanın yegane güven sığınağı olan El-Mü’min olan Rabbimizi yeniden hatırlatalım. İstedik ki, insanın hırsları ve tamahlarıyla ifsat edilen kainatın ve dünyanın insana Allah’ın emaneti olduğunu yeniden hatırlatalım. İstedik ki, emanı kaybeden iman beldelerine, selamı kaybeden İslam beldelerine İslam’ın o değişmez beş büyük hakikatini; akıl, can, mal, namus ve din emniyetini yeniden hatırlatalım. Rabbimizin yüce dinimiz İslam’ın insanlara emrettiği bu beş alanda din ve bilgi güvenliği alanlarında yeniden güveni tesis edelim.

“İstedik ki, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde yara alan, bütün güvenliklerimizin temeli olan iman ve din güvenliğimizi yeniden ayağa kaldıralım…”

İstedik ki, 15 Temmuz’da bir işgal, ihanet ve darbe teşebbüsünde kaybolan, yara alan, zedelenen toplumsal güvenimizi, emanımızı yeniden inşa edelim. Kardeşler topluluğu olarak gergef gergef yeniden örelim. İlmek ilmek barışımızı, kardeşliğimizi ve güvenimizi yeniden ihya edelim. İstedik ki, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde yara alan bütün güvenliklerimizin temeli olan iman ve din güvenliğimizi yeniden ayağa kaldıralım.

“İman, El- Mü’min olan Rabbimizle Mü’min olan kul arasında bir güven sözleşmesidir…”

Bizi yoktan var eden Rabbimizin Esmaül Hüsnasından bir tanesi, ‘El- Mü’min’dir. El-Mü’min, bütün mevcudatın en son güveneceği, mutlak güveneceği varlık demektir. El-Mü’min olan Rabbimiz bize hidayeti göstermek için Vahiy Meleğini gönderdi. Onun adı, Cibril-i Emin’dir. Emin, güvenilir sıfatı aynı zamanda Hz. Cibril’in sıfatıdır. Ruhu’l Emin’dir. Cibril’i Emin’in vahiy getirdiği belde, El-Beled’ül Emin’dir. Hz. İbrahim duasında, ‘Rabbim senden emin bir belde istiyorum’ buyuruyor. Beled’ül Emin’e Cibril-i Emin vahiy getirdi. Vahyin getirdiği Peygamber Muhammed’ül Emin oldu. Hz. Peygambere ‘emin’ sıfatını düşmanları verdi. Erdemliler sözleşmesi imzalanırken ‘Es-Sadık’ül Emin aramızda olmadan bunu yapamayız’ dediler Kureyşin uluları. İman, El- Mü’min olan Rabbimizle Mü’min olan kul arasında bir güven sözleşmesidir. Mü’min olan kul El- Mü’min olan Rabbine güvendikçe Rabbimiz Mü’min olan kulun kalbini kuşatan bütün korkulardan onu emin kılar. Allah, Kuran’da, ‘Onlara korku yoktur. Hüzün yoktur’ derken Rabbimiz kendisine güvenen emin kullarını, veli kullarını kastediyor. Mü’min olan kul El- Mü’min olan Rabbine güvendikçe iman ile eman buluşur.

“Bu haftayla istedik ki, Resulü Ekrem’in El-Emin sıfatını bütün dünyaya yeniden anlatalım…”

Bu hafta istedik ki, Resulü Ekrem’in El-Emin sıfatını bütün dünyaya yeniden anlatalım. Güven bunalımı yaşayan insana yeniden en büyük emanetin sahibi olduğunu yeniden hatırlatalım. ‘Onlar ki iman ederler ve imanlarına zulüm karıştırmazlar. Onlara güven vardır. Onlar hidayet üzeredir. Onlar doğru yoldadır’ buyuruyor Allah. Emanı, güveni sağlanmanın iki yolu iman ve adalettir.

Başkan Görmez, konuşmasını, “Ay yıldızlı hilalimizi, Bayrağımızı ebediyete kadar iman ve eman içinde bu ülkenin semalarından rabbimiz asla eksik etmesin. Ta ki Afrika’nın en ücra köşesinde umudunu bu ülkeye, ümmetin bu coğrafyasına bağlayan kardeşlerimiz umutlarını asla kaybetmesinler” duasıyla sonlandırdı.

Gül takdimiyle sona eren programa, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve çok sayıda Peygamber sevdalısı katıldı.

Risalet Radyo açıldı…

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İstanbul’da düzenlenen programın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığının uzun süredir hazırlık çalışmasını sürdürdüğü ‘Risalet Radyo’nun açılışı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği Risalet Radyo’da Hz. Peygamber’in hadisleri ve sünnetleri dinleyiciye aktarılacak. Zengin bir içerikle hazırlanan radyo bir yıla yakın zamandır Peygamber sevdalıları tarafından bekleniyordu.

Radyonun açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Ya Allah Bismillah’ sözleriyle yayını başlattı.

 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2017 Miraç Kandili TV ProgramlarıÖnceki Haber

2017 Miraç Kandili TV Programları

İslam dünyası izzetini nerede kaybettiyse orada aramak ve bulmak zorundaSonraki Haber

İslam dünyası izzetini nerede kaybettiys...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!