Londra Belediye Başkanlığını Müslüman aday kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Birleşik Krallık\'ta belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde oy verme işlemi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Londra Belediye Başkanlığını Müslüman aday Sadık Khan kazandı.

DiniHaberler.com.tr:   Birleşik Krallık'ta İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da bölgesel parlamentolar ile İngiltere'de 124 belediye meclisi ve Londra'nın da aralarında olduğu bir dizi kentte belediye başkanlığı için yapılan seçimleri tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Londra Belediye Başkanlığını Pakistan kökenli Müslüman aday Sadık Khan kazandı.

İngiltere'de başkent Londra ve diğer belediyeler için dün yapılan seçimlerde, İşçi Partisi İskoçya’da büyük hezimet yaşarken İngiltere’deki belediyelerde gücünü korudu. Londra’da ise ilk defa Müslüman bir siyasetçi belediye başkanlığını kazandı.

Sonuçları bu akşam açıklanacak İngiltere’deki yerel seçimlerde, Pakistan asıllı İşçi Partisi adayı Sadiq Khan'ın oyların büyük bölümünü alarak Londra’nın ilk Müslüman belediye başkanı olması bekleniyor. Son sandık anketlerine göre Khan, muhafazakâr rakibi Goldsmith'i geride bırakmış görünüyor. 8 yıldır Londra Belediye Başkanı olan muhafazakar Boris Johnson, yeniden aday olmayacağını duyurmuştu.

RESMEN BELLİ OLDU

İngiltere’de dün düzenlenen yerel seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre başkent Londra’nın yeni belediye başkanı, Pakistan asıllı Müslüman aday Sadiq Khan oldu.

Oy sayımının büyük oranda tamamlandığı belirtilirken, İşçi Partisi’nden aday olan Sadiq Khan en yakın rakibi olan Muhafazakar Partili Zac Goldsmith’i 9 puan geride bırakarak yeni Londra Belediye Başkanlığı koltuğunu garantiledi.

 Başbakan David Cameron, seçimden önce Khan'ın radikal dincilerle ilişkisi olduğunu öne sürmüştü.

MİLLİYETÇİLER GÜÇLENDİ

İngiltere'nin diğer bölgelerinde ise İşçi Partisi'nin oyları azalırken, oy oranını artıran AB karşıtı Ukip partisinin Galler'de ilk kez parlamentoya girmesi bekleniyor.

İşçi Partisi İskoçya'da da önemli oranda oy kaybederek ülkede tarihinin en büyük yenilgisini yaşadı. İskoçya’da iktidardaki İskoçya Milliyetçi Partisi ise büyük çıkış yakaladı.

Britanya'daki bölgesel ve yerel seçimlerin, 23 Haziran'daki AB üyeliğiyle ilgili referandum açısından da önemli olduğu belirtiliyor. Kaynak: Haber10

 

 

 

DiniHaberler.com.tr:  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun OlduÖnceki Haber

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun Oldu

İsmail Yıldız\'ı TanıyalımSonraki Haber

İsmail Yıldız\'ı Tanıyalım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!