Medine âşığı genç kız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Medine... Son peygamber, peygamberimizin şehri. İslâm\'ın ilk başkenti. Son din İslâm önce Mekke\'de doğdu, Medine\'den dünyaya yayıldı. Asr-ı Saadet o topraklarda yaşandı. Onun için özel bir şehirdir Medine. İşte Peygamber aşığı bir kızın Medine yolculuğu...

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:     Tam iki yıl önce. Bir uçak havalandı Kayseri Erkilet havaalanından istikameti Mekke olan. İki senenin özlemi hasreti yakıp kavurmuştu. Yanındayken bile özlediğim canım Kabeme kavuşucaktım. benden mutlusu yoktu. Çokca peygambere, milyarlarca müslümana misafirlik yapmış mukaddes belde gözümün nuru Kabem..

Yaklaştıkça artıyor telbiye, tekbir ve tesbih sesleri.. Atıyor kalpler yaklaşmış olmanın heyecanıyla küt küt… Nefesler tutulmuş.. bu sefer ağızlar değil kalpler konuşuyor.. Yürüyoruz Kabe’ye.. Özlem duygusunun verdiği heyecan ve tekrar kavuşmanın mutluluğu ağlatıyor bizleri.. .

Ve abdulaziz kapısından Kabe’ye giriş. başımız eğik gözlerimiz parmak uçlarında kulaklarımız sadece tavaf yapanlardan çıkan o güzel tesbih ve dua seslerinde..koluna sımsıkı yapıştığın umre arkadaşımla kekeleye kekeleye ka-fa-nı sa-kın kal-dır-ma diye diye gidiiyoruz. Kapatın gözlerinizi tekbir sesleriyle, dualarla açın..

İşte Aziz Kabe. Ona bakmanın dahi sevap olduğu mübarek Kabe’nin gözlerinin önünde olduğuna mı şükredesin yoksa sayılı günler orada olacağına mı üzülesin..

Aklın karışmış konuşamaz olmuş dilin ve kalbin aşka bürünmüş ve gözlerin yaşlara boğulmuş.. Başlıyor tavafın sessiz tevbelerin ve gözyaşların.. Hz. Hacer’in koşuşu Safa ve Merve. Arafat. Müzdelife. Vahiye şahit Hira. Sevr.. ve bitti Mekke yolculuğun.

MEDİNE...

Medine’ye gül kokan efendiler Efendisine s.a.v ‘e gidiyordum. iki şehir arası 7 saat otobüsle. Rasul’un kumlara bata bata gittiği yollarda otobüsle gittiğin için yüzün kızarıyor. Çöllerdeki develere baktıkça Efendimizi hatırlayıp ‘ sana hicret eden bir kureyşte ben olsaydım Ya Resulullah’ diyorsun akıyor göz pınarlarından yaşlar.. Kalbinde bir sevinç bir korku. kavuşma sevinci ve ayrılık korkusu..Yaklaşıyoruz ve tekbirler, salavatlar ve tesbih sesleri..

İşte önündesin yeşil kubbenin sevgililer sevgilisinin. unutmuşun tüm dertleri, en sevgiliye gelmişin kalır mı dert tasa.. Hele o cennet bahçesine gidip aldıysan o kokuyu kıldıysan iki rekat yeşil halıda. Kalkmasın o baş secdeden. Cennetü’l Baki, Kuba Mescidi, Mescid-i Kıbleteyn ve mübarek mescitler..Hz.Hamza’nın meydanı Uhud, Hendek,Bedir.. Ve bitti umre yolculuğun. Büyük bir hüzün ve ayrılık vakti. Kalbim ve bedenim orda kalmak istiyor. İşte iki yıl oldu ve aynı gün havalanan bir uçak olucak istikameti Medine olan içinde olma şerefine nail olamadığım.. Sorsalar bana sevdayı Medine’yi Mekke’yi anlatırdım. İnşaALLAH istikameti Medine olan bir uçağa nail olabiliriz..

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal Medya ve Mahremiyet ‘Aile Forumunda’ konuşulacakÖnceki Haber

Sosyal Medya ve Mahremiyet ‘Aile Forumun...

Sinop'un ayyaşları kudurdu; Nureddin Yıldız'ı şehre sokmadılar!Sonraki Haber

Sinop'un ayyaşları kudurdu; Nureddin Yıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!