Müftü Veli Çömçe Vefat tti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftü Veli Çömçe Vefat tti
Bozkır İlçe Müftülüğünden emekli Müftü Veli ÇÖMÇE tedavi gördüğü Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etmiştir.

Emekli müftülerden Veli Çömçe vefat etmiştir. Cenaze namazı öğle namazına müteakip Konya merkez de kılınıp defnedilecek.

Cenazesi 10.12.2019 Salı günü (yarın) öğle namazına müteakip Hacıveyis Camii'nden Üçler mezarlığına defnedilecektir.

Diyanet camiası olarak hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.

İrtibat: 0535 335 7690

 

Bozkırdan Bir Veli Çömçe Geçti 

2015 yılında bir dostun kaleme aldığı yazıdan;

Yeni Müftü Veli ÇÖMÇE’nin Bozkır’a geleceği haberi ilçede duyulmuş; fakat kendisi henüz ilçeye gelmemişti. Çay kenarında oturmuş, üç kişi konuşuyordu. “Biliyor musun, dedi birisi: Bozkır’a yeni gelecek olan müftü Süleymancıymış. Bu yüzden Kur’an öğretimine çok önem verir, çokça Kur’an kursu açarmış. Hayır, dedi diğeri: Nurcuymuş, onların sohbetlerine katılırmış. Zaten yakın akrabalarından çok iyi Risale okuyucuları varmış. Bunları dinleyen diğer üçüncüsü atıldı: Hayır arkadaşlar, dedi. Erbakancıymış! Çünkü Mısır’da birlikte okuduğu arkadaşlardan rahmetli Erbakan’ın yanında yer alan çok yakın arkadaşları varmış…”
Peki, gerçekte kimdi bu yeni Müftü? Belki bu sayılanların hiçbirisiydi, belki de hepsiydi. Kendisine sorulunca şöyle söylerdi: “Hocam! Bir cemaatiniz var mı?-Var!..Hangisi Hocam?-Bizim cemaatimiz, cami cemaati abi!..İşin latifesi bir yana, önemli olan Veli ÇÖMÇE’nin herhangi bir meşrebe aidiyeti değil; onun dinî idare şemsiyesi altındaki farklı cemaat ve meşreplere müntesip insanların onu kendilerindenmiş gibi görmeleridir. Belki de bu durum, Hz. Peygamber’le (sav) birlikte yaşamış sahabe efendilerimizin “Rasulullah en çok hanginizi sever?!” diye sorulduğunda hepsinin “En çok beni sever!” diyecek kadar onlarla bu şekilde bir alâka kurmuş olan Kutlu Nebiden tevarüs edilmiş nebevî bir terbiyedir.
Sözü edilen Müftümüz Bozkırdaki görevine Eylül 2012’de başlamıştı. Bozkır’da dini mevzuda yapılacak çok iş vardı. Hocamız geldiği andan itibaren Bozkır halkıyla, vakıf ve dernekleriyle sıcak bir diyalog kurup pek çok köyü ziyaret ederek oranın ileri gelenleriyle temasa geçip var olan Kur’an kursu sayısını ikiye katlıyordu. Kutlu doğum haftasında köylerimiz adeta program hazırlama yarışına giriyor; bir günde bazen üç ayrı yerde halkla, öğrencilerle iç içe ikramlar eşliğinde dini, kültürel etkinliklerle harmanlanmış programlar yapılıyordu.
Yaz mevsimi geldiğinde çocuklar camiye davet ediliyor, Bimder’le ortaklaşa düzenlenen kampanyayla 40 gün boyunca çocuklar camilerimizin saflarını şenlendiriyordu. Büyükler içinse kandil geceleri bir başka gece oluyor; o gün Bozkır’ın kalbi Merkez Camii’nde atıyordu.
Unutulan bir sünnet haline gelen Cuma günlerinde sabah namazının farzını Secde Sûresiyle kılma geleneği Hocamızın rehberliğiyle merkez camilerimizde yeniden diriltiliyordu. Senenin en bereketli ayı olan Ramazan-ı Şerifte, Bozkırımızda yıllarca ara verilmiş olan “Hatimle Teravih Namazı” geleneği tekrar canlandırılıyor; bu namazın kılındığı camilerde sanılanın aksine cemaat eksilmiyor, artıyordu. Sonraki yılın ramazanında bu geleneğin uygulandığı cami sayısında da artış görülüyordu. İleriki yıllarda bu uygulama daha da artacaktır inşallah…
Bozkır’ın dini hayatında en baştaki eksikliklerden biri de Müftülüğe ait müstakil bir hizmet binasının bulunmayışıydı. Çünkü Müftülük hizmeti sadece gelen-giden evrak yazışmalarının yapıldığı birkaç odaya sığmayacak kadar geniş olmalıydı. Öyleyse adına “Müftülük Sitesi” denilen ve bünyesinde cami, Kur’an kursu, kütüphane, toplantı salonu, hizmet daireleri ve lojmanı barındıran bir külliye gerekiyordu. Bu sebeple Haziran 2013’te bu sitenin temeli atılıyor ve bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede bu bina halkımızın hizmetine açılıyordu. Böyle bir hizmetin günbegün yükseldiğini gören gerek ilçe içinde, gerekse ilçe dışındaki Bozkırlı hemşerilerimiz de hedefine inanarak ilerleyen bu Müftünün yanında yer alıyorlardı.
Sözün hülasası, bu hizmetin “inşa” süreci tamamlandı. Şimdi din gönüllüleri ve halkın el ele vereceği “ihya” zamanı başladı. Vakit, giden Hocamızın ardından ağıt yakmak değil, onun bıraktığı hizmeti daha da ileriye taşıma vaktidir. Vesselam…

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2020 Yılı Hac Organizasyonu Görevli Personel Seçimi Talimatı yayımlandıÖnceki Haber

2020 Yılı Hac Organizasyonu Görevli Pers...

Hacıveyiszade Efendinin oğlu Veyis Kurucu vefat ettiSonraki Haber

Hacıveyiszade Efendinin oğlu Veyis Kuruc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!