Muhteşem Programla Kutlu Doğum Haftası Yarışma Ödülleri Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Denizli İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ‘İmam Hatip Liseleri Arası Ezbere 40 Hadis Okuma Yarışması İl Finali’ Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı.

DiniHaberler.com.tr:   Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Denizli İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ‘İmam Hatip Liseleri Arası Ezbere 40 Hadis Okuma Yarışması İl Finali’ Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı.

Yapılan programa Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin  Ortanca, Mehmet Yığın, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Karakaya, okul müdürleri, öğretmenler,  öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışma için beş bölgeden, Acıpayam bölgesinden Acıpayam İmam Hatip Lisesi, Merkezefendi bölgesinden Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi,   Sarayköy bölgesinden Sarayköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çivril bölgesinden Çivril Anadolu İmam Hatip Lisesi,   Pamukkale bölgesinden Bağbaşı Anadolu İmam-Hatip Lisesi katılarak, her okulu bir öğrenci temsil etti. 

Yarışma jüri komisyonu; İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet’in başkanlığında, değişik okullarda müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen olarak görev yapan beş kişiden oluştu.

Gerçekleştirilen yarışmada yarışmacılara kura sonucu beş hadis-i şerif ezbere okutularak anlamının söylenilmesi istenildi.

Yarışma sonucunda Acıpayam İmam Hatip Lisesi öğrencisi Orhan Çoban birinci, Merkezefendi bölgesinden Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halime Güner ikinci, Pamukkale bölgesinden Bağbaşı Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Acar üçüncü oldu.

Ödül Töreni

Daha sonra Kutlu Doğum Haftası boyunca devam eden ‘Şiir Okuma, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Siyer, Ezbere 40 Hadis Okuma’ yarışmalarında birinci, ikinci, üçüncü ile mansiyon ödül törenine geçildi.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilere hediyelerini Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk takdim ederek, “Bu çocuklarımızın başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Yarışmalarda ikinci olan öğrencilere hediyelerini, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal takdim ederek, “Bu çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tür yarışmaların daha geniş kitlelere ulaşarak büyümesini canı gönülden arzu ediyorum.” dedi.

Yarışmalarda üçüncü olan öğrencilere hediyelerini, İl Müftüsü Mehmet Aşık ile İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz takdim etti.

          İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “Bu yarışmaların hazırlanmasında emeği geçen başta İl Müftülüğümüz olmak üzere ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışanlarını tebrik ve takdir ediyorum. Bu tür yarışmalarımız ileri ki yıllarda da devam edecektir. İl Müftümüzün değerli destekleri her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Çocuklarımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Mehmet Aşık ise; “Ben özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüze bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de, model şahsiyet olarak Sevgili Peygamberimiz’i (sav) örnek almamızı istiyor. Bizler de Efendimizin dünyayı şereflendirmesinin sene-i devriyesinde yani Kutlu Doğum Haftasında öğrencilerimizin gündeminde olması için bu yarışmaları yaptık. Yarışma bir bahanedir. Bu yarışmalara katılan bütün öğrencilerimiz hepsi birincidir. Asıl maksat Hz. Peygamberimizin (sav)  hadisi şeriflerini ve örnek ahlakını öğrencilerimizin gündemine almasını sağlamaları konusuna bir nebze katkı sağladıysak kendimizi bahtiyar sayacağız. Bu hediye ve ödüllerin verilmesinde, Denizlili hayırseverlerin emeği çoktur, onları canı gönülden tebrik ve takdir ediyorum.” dedi.

Yarışmalarda mansiyon ödülü alan öğrencilere hediyeleri, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Ortanca, Mehmet Yığın, Hasan Hüseyin Palabıyık, Talat Özmet ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural tarafından verildi.

Program sonunda hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 bin köy korucusu alımı daha yapılacakÖnceki Haber

10 bin köy korucusu alımı daha yapılacak

Suboyu Ortaokulunda Kutlu DoğumSonraki Haber

Suboyu Ortaokulunda Kutlu Doğum

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!