Panelin Konusu Din İstismarı İle Mücadele

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Panelin Konusu Din İstismarı İle Mücadele
Diyanet İşleri Başkanlığı talimatı gereği Sinop İl Müftülüğü ve E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü iş birliği ile Ceza İnfaz Kurumlarındaki personel, tutuklu ve hükümlülere “Din İstismarı ile Mücadele” konulu panel düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı talimatı gereği Sinop İl Müftülüğü ve E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü iş birliği ile Ceza İnfaz Kurumlarındaki personel, tutuklu ve hükümlülere “Din İstismarı ile Mücadele” konulu panel düzenlendi.

Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez’in  moderatörlüğünde başlayan panelde Cezaevi vaizleri Güneş Öztürk, Mustafa Ekin, Bahadır Aydın ve Mustafa Baş panele katılanları bilgilendirdiler.

Sinop Mehmet Hakan Camii İmam Hatibi Mustafa Baş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, panel moderatörü  Sinop İl Müftü yardımcısı Abdullah Söylemez’in panelin içeriği hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Programın amacı hakkında konuşan İl Müftü yardımcısı Söylemez sözlerine şöyle devam etti “Bu programın amacının, din kılıfı adı altında terör örgütleri kuranların iç yüzünü anlatmak, bu yapılardan korunmak, kurtulmak için yapılması gerekenleri ve terör örgütlerinin dinimize, toplumumuza vermiş oldukları zararları anlatmaktır. ”dedi.

Panelde FETÖ terör örgütü hakkında bilgiler veren Cezaevi Vaizi Güneş Öztürk konuşmasına şu şekilde devam etti “İslam Dini’ ni temsil ettiğini iddia ederek halkın dini duygularını istismar eden, toplumda fitne ve fesat çıkartarak bozgunculuk yapan, kan döken FETÖ Terör Örgütü en büyük zararı, dinimize, birlik beraberliğimize ve geleceğimize vermiştir. Tutarsız ve gerçek olmayan konuşmalarla İslami açıdan kabul edilmesi mümkün olmayan birçok husus FETÖ Terör Örgütü tarafından dile getirilmiş, İslam’ın inanç, ibadet ve ahlak kurallarıyla asla bağdaşmayan pek çok yanlış bilgi ve sapkın görüşi, konuşmaların arasına sinsice yerleştirilmiştir.” dedi

Panelde dini istismar eden örgütlerden DEAŞ terör örgütü hakkında dinleyicilere bilgiler veren Cezaevi Vaizi Mustafa Ekin Konuşmasında “Bölgedeki siyasi boşluktan hareket ederek ilk olarak Irak’ ta ortaya çıkan DEAŞ terör örgütü zaman içinde Suriye’ de etkili olmuş, İslam dininde yer alan Cihad kavramına işkence, zulüm, toplu kıyım ve cinayet gibi insanlık ve İslamiyet dışı anlamlar yükleyerek yanlış inanışlara sebebiyet vermiştir. Bunu da din adına yaptığını iddia ederek, Müslümanların dini duygularını bu şekilde istismar etmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından, katılımcıların sorduğu soruların panelistler tarafından cevaplanmasının akabinde Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdülhamit Denizci’nin  Paneli düzenleyenlere, Sinop İl Müftülüğü görevlilerine ve dinleyicilere teşekkür etti.

 Cezaevi Vaizi Bahadır Aydın’ın yaptığı duanın akabinde yapılan ikram ile program sona erdi.

 

Haber:Ahmet ERMİŞ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Sabah Bir Camide Sabah namazı BuluşmasıÖnceki Haber

Her Sabah Bir Camide Sabah namazı Buluşm...

DİYANET-SEN’DE ‘BOZDOĞAN’ DEVRİ!Sonraki Haber

DİYANET-SEN’DE ‘BOZDOĞAN’ DEVRİ!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!