Sadece memuru mutlu edecek metni imzalarız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Tüm iyi niyetli girişim ve gayretlerimize rağmen Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini karşılayacak teklifler getirmez ve uzlaşmaya yanaşmazsa toplu sözleşme mutabakat metnini imzalamayız, içeriğinde eylemlilik süreçleri de olan B ve C planlarımızı devreye sokarız” dedi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin mutlu olmayacağı rakamların altına asla imza atmayacaklarını belirterek, inanç, ibadet ve başörtüsü özgürlüklerinin önündeki tüm engellerin kaldırılması. 28 Şubat mağdurlarının yeniden işe dönmesi ve maaş zamları başta olmak üzere her türlü sosyal haklarını alıncaya kadar masada mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Başkan Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’in sözleşme masasını provoke etmek için her türlü yolu da denediklerini belirtti.

B VE C PLANLARIMIZ VAR

Memur-Sen olarak, masaya dünya ve Türkiye gerçekleriyle örtüşen reel tekliflerle oturduklarını ve tekliflerinin tüm kamu görevlileri tarafından olumlu karşılandığını ve destek gördüğünü belirten Yalçın, “Tüm iyi niyetli girişim ve gayretlerimize rağmen  Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini karşılayacak teklifler getirmez ve uzlaşmaya yanaşmazsa toplu sözleşme mutabakat metnini imzalamayız, içeriğinde eylemlilik süreçleri de olan B ve C planlarımızı devreye alırız” dedi.

İKTİDARLARIN İNİSİYATİFİNDE OLMASIN

İnanç ve ibadet özgürlüğünün bir gereği ve kamu görevlilerinin yoğun talebi üzerine toplu sözleşme teklifleri içine “Cuma izni”ni de yer koyduklarını belirten Yalçın, “Hangi dini inanca ait olursa olsun, bu tür  taleplerin karşılanması bakımından her zaman doğru ve olumlu bir yaklaşım içinde olacağız. Türkiye’deki normalleşmeye paralel olarak bugün Cuma namazını kılma noktasında bir sıkıntı yaşanmıyor. Ancak, biz bu hakkın iktidarların inisiyatifinde olmasını istemiyoruz. Geçmişte ‘Cumaya erken gittin, geç geldin’ tartışmaları yaşandı, hatta bazı kamu görevlileri hakkında soruşturmalar açıldı.” diye konuştu.

KILIK KIYAFET YASAĞI KALDIRILSIN

Bu kapsamda, toplu sözleşme tekliflerimizin “Ücretli İzin ve dinlenme” bölümünde “Cuma Namazı Vakti İzin Süresi: Kamu görevlilerinin günlük çalışmaya ara verme süresi (öğle arası) Cuma günleri için, Cuma Namazı vaktini de içine alacak şekilde 2 saat olarak uygulanır” hükmüne yer verdiklerini belirten Başkan Yalçın, “Böylece kamu görevlileri hem ibadet özgürlüklerini yerine getirebilecek hem de yemek başta olmak üzere sosyal ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekler. Aynı şekilde, (Kamu Görevlilerinin Anayasal Haklarının Teminat Altına Alınması ve Kullanımları) bölümünde başta yargı olmak üzere kılık kıyafet yasağının devam ettiği kurumlarda yasağın son bulmasını, erkeklere yönelik kılık kıyafet (bıyık şekli vb.) yasağının kaldırılması teklifimizi de masaya taşıyoruz” dedi.

MEMUR-SEN’İN SOSYAL HAK TALEPLERİ

Yan ödeme  katsayısının yüzde 50 artırılmasını, kıdem aylığı gösterge rakamının 5 kat yükseltilmesini ve süre sınırı olmadan uygulanmasını talep ettiklerini belirten Başkan Ali Yalçın şöyle konuştu:

“60 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin, yetkili sendikalara üye olanlara yüzde 100 artırımlı olarak 120 TL olarak ödenmesini istiyoruz. Bunlar yüzdelik zam ve diğerleri yanındaki mali haklara ilişkin tekliflerimiz.”

Sosyal haklara ilişkin tekliflerini de sıralayan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “275 TL eş yardımı ve 75 TL çocuk yardımı olmak üzere  toplamda 350 TL aile yardımı yapılmasını talep ediyoruz. Gelir vergisi kaynaklı maaş kayıplarının telafisini istiyoruz. Bu kapsamda, yıl boyunca gelirin yüzde 15 oranı üzerinden kesinti yapılmasını bu oranın aşılması halinde aşan kısmın işveren tarafından karşılanmasını istiyoruz. 2016 yılı için 830 TL, 2017 yılı için 1037 TL doğum yardımı, kamu görevlisine 3 bin 157 TL eş ve çocuklarına bin 578 TL ölüm yardımı olmalı” şeklinde konuştu.

Büyükşehirlerde 300 TL, diğer illerde 250 TL kreş yardımı  talep edeceklerini belirten Başkan Ali Yalçın, “Kamu görevlilerine 3 bin 946 TL, çocuklarına  bin 578 TL evlenme yardımı istiyoruz. Merkez ve taşra ayrımı yapılmadan ücretsiz ya da her gün için 5 TL servis yardımı istiyoruz. Yemek servisinin ücretsiz olmasını; yemek servisi yoksa öğün başı 6 TL yemek yardımı yapılmasını bekliyoruz. 2016 yılı için 125 TL, 2017 yılı için 150 TL giyecek yardımı yapılmalı. Ramazan ve Kurban bayramlarında bin 578 TL dini bayram ikramiyesi verilmesini talep ediyoruz. Yine fazla mesai ve tazminatlarda yüzde 100’lere varan artışlar yapılmalı” dedi.

MEMUR-SEN’İN YÜZDELİK ZAM TALEBİ

2016 birinci 6 ay için yüzde 8, ikinci 6 ay için yüzde 8 olmak üzere kümülatif yüzde 16.64.

2017 birinci 6 ay için yüzde 7, ikinci 6 ay için yüzde 7 olmak üzere kümülatif yüzde 14.49.

TABAN AYLIĞA ZAM TALEBİ

2016 yılı için 150 TL taban aylığa zam.

2017 yılı için 100 TL taban aylığa zam.

REFAH PAYI TALEBİ

2016 yılı için 2015 yılında gerçekleşen büyümeden yüzde 50 pay, 2016 yılı her 3 aylık büyüme oranı kadar artışın maaşa yansıtılması. 2017 yılı için her 3 ayda gerçekleşen büyümenin maaşlara eklenmesi.

ENFLASYON FARKI TALEBİ

2016 ve 2017 yıllarında enflasyonun alınan maaş zammından yüksek çıkması halinde enflasyon farkının ödenmesi.

KADRO TALEBİ

4/B (Yurt dışı teşkilatındakiler dahil), 4/C, üniversiteli işçiler, KİT personeli başta olmak üzere tüm sözleşmelerin kadroya geçirilmesi. Vekil imamlar, vekil ebe ve hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanları. Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbullular Yarına Dikkat!Önceki Haber

İstanbullular Yarına Dikkat!

Bölge İl Müftüleri Toplantısı Kahramanmaraş'ta YapıldıSonraki Haber

Bölge İl Müftüleri Toplantısı Kahramanma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!