'Suriye'de acil una ihtiyaç var'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Suriye'de yaşanan ekmek sıkıntısının giderilmesi için İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 'Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var' kampanyası...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, savaş nedeniyle Suriye'de yaşanan ekmek sıkıntısı nedeniyle "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyasını başlattıklarını söyledi.


Aydın, ekmeğin fiyatının bin 100-bin 300 Suriye lirasına (15-17 lira)  yükseldiği ülkede "Acil Una İhtiyaç Var" sloganıyla un kampanyasını yeniden başlattıklarını söyledi. Ülkedeki fırınlarda günlük 170 bin ekmek çıkarttıklarını belirten Aydın, şunları ifade etti:

"Türkiye'nin birçok ilinden un yardımı sağlanıyor. İçinde bulunduğumuz dönemlerde bu yardımlarla ilgili bir azalma söz konusu. Depolarımızda un sıkıntılarımız bitmek üzere. Un stoklarının azalmasından dolayı şu anda dört tane fırınımız üretimi durdurmuş durumda. Biz, Suriye'de yaşanan ekmek sıkıntısına halkımızın destek vereceğini düşünerek, 'Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var' kampanyasını başlattık" diye konuştu.

Aydın, konuyla ilgili farklı STK, vakıf ve belediyelerle görüştüklerini, Suriye'ye yeniden destek olma çağrısında bulunduklarını vurguladı.

Kampanya çalışmalarını hızla devam ettirdiklerini dile getiren Aydın, "Kampanyaya destek olmak isteyenler, un kampanyasına katılmak isteyenlerin İHH il merkezi, ilçe temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen il yönetimi, ilçe temsilcileri, kurum temsilcileri aracılığı ile ya da açıklama kısmına 'Suriye Un' yazarak Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardim Derneği Turkiye Finans Adapazari Şubesi İBAN: TR16 0020 6001 0901 7300 5800 02 hesap numarasına para yatırabilirler" ifadesini kullandı.

Kampanyaya çeşitli kuruluşların destek vermeye başladığını söyleyen Aydın, şöyle dedi: Bu çağrımıza ilk cevap veren kuruluş 'Eğitim Bir Sen' oldu. Diğer STK'lardan da destek veren kuruluşlar oldu. Sakarya, Türkiye genelinde yardımlarda öne çıkmış, ilk beşin içerisinde olmuştur. Özellikle son dönemde Türkiye'ye yönelik, sadece Türkiye içine değil sınır bölgesine de yönelik, Rusya'nın Halep'e müdahalesinden sonra da yoğun bir göç dalgası var. Bu göç dalgasından sonra ihtiyaçlar daha ön plana çıkıyor. Suriye içerisinde de ekmek fiyatları bölgeden aldığımız rakamlar bin 100-bin 300 Suriye lirasına (15-17 lira) kadar çıkmış durumda. Burada gerçekten bir insanlık dramı var. Ümmetin bir imtihanı bu.

Türkiye'nin bütün mazlum coğrafyaların ümidi olduğunu dile getiren Aydın, "Türkiye, dünyada yardımla ilgili 4,5 milyar dolar harcayan birinci sıraya yerleşen bir ülke. Sakarya da Türkiye içerisinde hep ilk üç içerisinde yer alıyor. Bu anlamda da halkımızın desteğini bekliyoruz" dedi.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankara'daki saldırıda şüpheli sayısı 10'a yükseldiÖnceki Haber

Ankara'daki saldırıda şüpheli sayısı 10'...

Hicri Yılbaşı (Muharrem Ayı) ve Yevm-i AşuraSonraki Haber

Hicri Yılbaşı (Muharrem Ayı) ve Yevm-i A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!