Tarihte bugün: Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihte bugün: Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü
Tarihte bugün yaşanan olaylar arasında;Yunanlıların bağımsızlık ilan etmeleri, Türk Ocağı\'nın kurulması, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesi var Düştü

DiniHaberler.com.tr:     Tarih Dosyası / Dünya Bülteni

GÜNÜN OLAYI

Yunanlılar Bağımsızlık İlan Ettiler (1821)

Yunanlılar ilk kez Rusya’dan destek alma ümidiyle Eflak’ta isyan başlatmışlardı. Ancak yerli halkdan destek alamayınca bu isyan hüsranla sonuçlandı. Daha sonra vali Tepedelenli Ali Paşa’nın isyan ettiği için ortadan kaldırılması ile iyi bir boşluk yakaladılar ve 1821 şubatında Mora’da büyük bir isyan başlattılar. Arkasındanda 25 Mart 1821’de bağımsızlık ilan ettiler. Mora isyanı Mısır valisi Mehmet Ali Paşa’nın yardımı ile bastırldı. Ancak İngiltere, Fransa ve Rusya Osmanlı Devletini rahat bırakmadılar. Yeniçeri ocağının da kaldırılması onların cesaretini büsbütün arttırdı. Onların çabaları sonucu Osmanlı Devleti 1829 Edirne Antlaşması (Rusyayla)ile Yunanistan’a bağımsızlık vermek zorunda kaldı. O tarihten sonra da Yunanistan Osmanlı Devleti aleyhine Avrupa Devletlerinin desteği ile sürekli topraklarını genişletti.

GÜNÜN ÖNEMLİ OLAYLARI

Türk Ocağı Kuruldu (1912)

Türk milliyetçiliğini esas alan bir örgüttür. İlk başkanlığını Ahmet Ferit Tek yapmıştır. Kuruluşunu İttihat Ve Terakki’nin de desteklediği Türk Ocakları 25 Mart 1912’de kurulmuştur. Mustafa Kemal tarafından kapatılıp CHP bünyesine alınan dernek 1949’da tekrar kurulmuştur.

Neve Şalom Sinagogu Açıldı (1951)

İstanbul Beyoğlu’nda 25 Mart 1951’de Türk Yahudilerinin en önemli sinagogu olan Neve Şalom sinagogu ibadete açıldı. Neve Şalom Sinagogu adı kamuoyunda daha çok uğradığı terör saldırıları ile bilinmektedir. Üç defa büyük saldırıya hedef olmuştur.

İdamların Cezaevi Bahçesine Alınması Kararlaştırıldı (1961)

Adalet Bakanlığının 25 Mart 1961 tarihinde aldığı bir karar ile halka açık alanlarda idam uygulamasına son verildi. Artık idamlar cezaevi iç bölgesinde yapılacaktı.

Suudi Arabistan Kralı Faysal bin Abdül Aziz Öldürüldü (1975)

Tahta 1964 yılında geçti. Öncilikli politika olarak Arap milliyetçiliğini benimsedi. Daha sonra Suudi Arabistan’ı İslam dünyasının lider ülkesi yapmaya çalıştı. Ülkesinde bazı reformist hareketler gerçekleştirdi. 1973 enerji krizinde başrol oynadı. Ancak 25 Mart 1975’te akli dengesi yerinde olmayan yeğeni Faysal bin Musad tarafından sarayında öldürüldü. Onun ölümü izlediği politikalarında sonu oldu.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Helikopteri Düştü (2009)

Yerel seçim çalışmaları için Kahramanmaraş bölgesinden Yozgat’a gitmek için havalan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri  25 Mart 2009 tarihinde dağlık alanda düştü. Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler ancak üç gün sonra bulunabildiler. Kaza yerine ulaşıldığında helikopterde bulkunan herkesin hayatını kaybetmiş olduğu görüldü. Kaza gerçekleştiğinde helikopterdeki İHA muhabiri arayarak yetkilileri bilgilendirmişti. Kaza yerine ulaşıldığında ölenler arasında İHA muhabiri de bulunuyordu. Kazanın oluş şekli ve uzun süre kaza yerine ulaşılamaması beraberinde bir çok tartışmayı getirmiştir. Olayın üzerinde ki sis perdesi halen aydınlanmış değildir.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şarkikaraağaç\'ta İsmail Gülnar Tiyatrosu Rüzgarı EstiÖnceki Haber

Şarkikaraağaç\'ta İsmail Gülnar Tiyatros...

Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir?Sonraki Haber

Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!