Vaiz Olarak Atanmaya Hak Kazananların Tercih İşlemleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
2014 Yılı İhtisas Kurslarından Mezun Olup Vaiz Olarak Atanmaya Hak Kazananlar İle İlgili Duyuru2014 YILINDA İHTİSAS KURSLARINDAN MEZUN OLUP VAİZ OLARAK ATANMAYA HAK KAZANANLAR İLE İLGİLİ DUYURU16.

2014 Yılı İhtisas Kurslarından Mezun Olup Vaiz Olarak Atanmaya Hak Kazananlar İle İlgili Duyuru2014 YILINDA İHTİSAS KURSLARINDAN MEZUN OLUP VAİZ OLARAK ATANMAYA HAK KAZANANLAR İLE İLGİLİ DUYURU16.

05.2014 tarihinde Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezleri ile Eğitim Merkezlerini başarı ile bitirenlerden, “Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nde 17.06.

2014 tarihinde yapılan değişiklik sonucu Vaizlerin “İlk defa dördüncü veya üçüncü grupta yer alan illere veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerinden birine veya birinci ve ikinci grup illerin birinci ve ikinci sınıf dışındaki ilçelerine atanır.” hükmü gereği atamalarına esas olmak üzere aşağıda belirtilen çerçevede tercih alınacaktır..

. 1- Söz konusu adayların 19.06.

2014 tarihinden itibaren 24.06.2014 Salı günü saat 23.

59’a kadar tercihlerini yapmaları...

2- Adayların tercihlerine göre yerleştirilmesi işlemi, İhtisas eğitimi süresince dönem sonlarında yapılan sınavlardan alınan puanların ortalamasına göre, bunda eşitlik olması halinde hizmet süresi fazla olana öncelik verilerek yapılacağı...

3- Adayların 10 tercihte bulunabilecekleri, tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamalarının re’sen yapılacağı...

4- 2013 yılında yapılan vaizlik sınavında başarılı olan ve yaptıkları tercihler doğrultusunda yer tespitleri yapılan kursiyerlerin yeniden müracaat etmeleri halinde daha önceki yer tespit haklarının sona ererek yeni yer tespiti hükümlerine tabi olacakları...

5- 2013 yılında vaizlik sınavında başarılı olan ve yer tespiti yapılmasına rağmen Eğitim Merkezlerine vaiz olarak atanan ve 16.05.2014 tarihinde mezun olan vaizlerinde müracaat etmeleri, aksi takdirde atamalarının re’sen yapılacağı.

..6- Bayan vaiz adaylarının 17.

06.2014 tarihinde yapılan değişiklik sonucu “Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nin 20. maddesinin 1.

fıkrasının (a) bendinin 2. alt bendinde belirtilen (Eş Durumu) mazeretlerini gösteren belgelerini, tercih sonuçlarının ilanını takip eden 5 gün içerisinde Atama l Daire Başkanlığına göndermeleri..

.7- Adayların tercih sonuçlarının ilanını takip eden 3 gün içerisinde en fazla 2 kişi ile karşılıklı olarak müracaat etmeleri halinde becayiş taleplerinin değerlendirilebileceği..

.8- Adayların atanma işlemleri için;..

.a. İlahiyat Fakültesi lisans diploması veya denklik belgesinin Eğitim Merkezlerince tasdikli fotokopisi.

..b.

İhtisas Kursunu bitirme belgesinin sureti...

c. Eğitim Merkezlerince onaylı hizmet cetveli..

.belgelerini, yer tespiti sonuçlarının ilanını takip eden 5 gün içerisinde Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına göndermeleri, süresi içerisinde müracaat etmeyen adayların başvurularının geçersiz kabul edileceği, postadaki gecikmelerin dikkate alınmayacağı..

.9- Vaizlik yer tespiti ve tercih ile ilgili bilgiler hakkında bu program aracılığı ile yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacağı, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyeceği..

.10- Yapılacak yer tespiti ve tercih işlemleri için (0 312 295 78 15-16) nolu telefonlardan bilgi alınabileceği..

.hususlarına önemle dikkat etmeleri gerekmektedir..

. Tercihler, https://ikys.diyanet.

gov.tr/ web adresi üzerinden Sınav – Sınav İşlemleri menüsünden yapılacaktır..

..İlgililere duyurulur.

.. DİB.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.

Kaynak [ Okunma Sayısı: 108 ]

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2014 Yılında Rotasyona Tabi Olan Cami GörevlileriÖnceki Haber

2014 Yılında Rotasyona Tabi Olan Cami G&...

Başbakan Viyana'da gurbetçilere seslendiSonraki Haber

Başbakan Viyana'da gurbetçilere...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!