Yenimahalle 75 Hafızıyla Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenimahalle 75 Hafızıyla Taçlandı
Ankara Yenimahalle İlçe Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an kurslarında hafızlık belgesi alan 75 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Ankara Yenimahalle İlçe Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an kurslarında hafızlık belgesi alan 75 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilen “Hafızlık Tespit Sınavı”na katılarak başarılı olan 75 öğrenciye, düzenlenen törenle hafızlık belgeleri takdim edildi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapılan törene Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DinçDini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KurtAnkara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih KocaYurtdışı Türkler Daire Başkanı Suat OkuyanUmre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar ÇapçıAnkara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa BodurBaşmüfettiş Hüseyin YaşarBaşmüfettiş Dr. Mustafa Asım CoşkunMüfettiş Bülent EroğluAnkara Müftüsü Yusuf DoğanZonguldak Müftüsü Rüstem CanKeçiören Müftüsü Mehmet ŞahinÇamlıdere Müftüsü Ahmet EkizYenimahalle Müftüsü Sinan Kazancı, İlçe Müftülüğü vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyımları, hafızların aileleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen törende hafızlık eğitimi alan öğrenciler ve aileleri büyük bir heyecan yaşadı.İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını Yenimahalle Müftüsü Sinan Kazancı yaptı. Protokolden sonra kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Başkanlık’ın eğitim faaliyetleri ve hafızlık çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ulus İlk Meclis AİHL Müdür Yardımcısı ve Müzik Öğretmeni Hasan Özer yönetiminde Safa Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan koro, şiir ve ilahiler seslendirdi. Yenimahalle Müftülüğü hafızlık Kur’an kursları tanıtım filmi ve protokol konuşmalarından sonra hafızlara belge ve hediyelerinin takdim edildiği program, dua ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yenimahalle Müftülüğü olarak hafızlarımıza başarılar diler, ömür boyu Kur'an ve sünnet çizgisinde bir hayat sürmelerini temenni ederiz.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İki Görev Birden, Müftü Açık'a Ankara'daÖnceki Haber

İki Görev Birden, Müftü Açık'a Ankara'da

Din kültürü dersine giren öğretmen misyoner çıktı!Sonraki Haber

Din kültürü dersine giren öğretmen misyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!