Yunanistan'da Müslümanlar için Seçmeli Şeriat Dönemi Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunanistan'da Müslümanlar için Seçmeli Şeriat Dönemi Başlıyor
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Batı Trakyada yaşayan Müslüman Türklerin isterlerse kendi aralarında şeriat hükmüne başvurabileceğini söyledi.

Yunanistan islami kuralların müslümanlar arasında uygulanabilmesinin yolunu açmaya hazırlanıyor.

Yunanistan'daki Müslüman Azınlığın özel meseleleri ve miras hukuku konusunda kamu mahkemelerine gitme hakkının bulunmamasını eleştiren Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras " Müslüman Azınlığın özel kültürel geleneklerine saygı temelinde bir hak ve ayrıcalığa dönüştüreceğiz." dedi.

İsteyene ‘Şeriat Yolu' açılacak

İlerleyen günlerde Meclise getirilmesi planladığını düzenlemenin 5 hedefi bulunduğunu kaydeden Çipras, bu hedeflere ilişkin şu bilgileri aktardı:
"Tarafların mutabık olmaları durumunda, karar verme konusunda isteğe bağlı olarak müftü yetki sahibi olacak. İlgili taraflardan birinin itiraz etmesi durumunda ise dava yine isteğe bağlı olarak kamu mahkemelerinde görüşülecek. Müftünün, yetkilerini mirasçıların haklarını koruyacak şekilde belirli bir çerçeve içinde kullanması için gerekli ekonomik kurallar Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile belirlenecek. Açık bir şekilde azınlığın miras ilişkileri sadece İslami kurallarla değil, Medeni Kanun ile de belirlenebilecek. İsteyen diğer yolu seçebilecek. Daha önce İslami kuralları tercih etmiş olanlar, bu konudaki tercihlerini istediği an Medeni Kanun'un uygulanması yönünde değiştirebilecek. Bugüne kadar yapılmış tüm resmi vasiyetnameler geçerli olacak ve uygulanabilecek."

Batı ülkeleri müslümanlara, müslüman ülkelerden daha çok hak tanıyor

Yunanistan, müslüman halkın inancına uygun yasal düzenlemeler yaparken Türkiye'de böyle bir talebin hala gündeme dahi getirilemiyor olması manidardır.
Keza İngiltere'de de benzer bir uygulama yıllardır sürdürülmekte ve ne Hristiyan İngilizler ne de İngiltere'de yaşayan müslümanlar şeriat mahkemelerinin olmasından bir zarar görmüş değiller.
Uzmanlar Çoklu hukuk Sistemi'nin Türkiye'de  de uygulanması ile hem mahkemelerin iş gücünün düşeceğini hem de suç oranlarının azalacağını ifade ediyor


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnsanın İçine Doğuştan Verilen Gözcü!Önceki Haber

İnsanın İçine Doğuştan Verilen Gözcü!

Cami Lojmanı İnşaatı Çöktü: 1 ölü, 7 yaralıSonraki Haber

Cami Lojmanı İnşaatı Çöktü: 1 ölü, 7 yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!