Dağıstan'da en büyük dinler arası diyalog merkezi inşa ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dağıstan'da en büyük dinler arası diyalog merkezi inşa ediliyor
Rusya Dağıstan Cumhuriyeti Müftü Yardımcısı Ahmed Nadir Begov, dinler arası diyaloğu teşvik etmek amacıyla cumhuriyette büyük bir kültürel ve manevi merkez inşa edildiğini bildirdi.

Sputnik haber ajansına göre, Dağıstan Cumhuriyeti Müftü Yardımcısı Ahmed Nadir Begov, Sputnik'e verdiği röportajda, manevi ve kültürel merkezin büyük ölçekte inşa edileceğini belirtti. Bu merkezde Hz Muhammed (s.a.v)'in adını taşıyan bir cami, Dar'ül-İfta', bir alışveriş merkezi ve Barış ve Dostluk Peygamberi Hz. İsa (as)'ın adını taşıyan bir park yer alacak.

Begov, merkezin farklı dinler arasında diyalog ve etkileşim için bir yer olacağını belirtti.

Dağıstan'ın merkezi Mohaç Kalesinde 20 hektarlık bir arazi üzerine inşa edilecek merkezde tüm tesisleri ile bir camii, sokakları, yer altı otoparkı ve süslü sokakları  bunun yanı sıra  müze, İslam merkezi ve okul yer alıyor.

Dağıstan Cumhuriyeti Müftü Yardımcısı, Dinler Diyaloğu Merkezi Müzesi'nin farklı milletlerin kültürlerini sergileyeceğini, İsa (as)'ın adını taşıması nedeniyle dini bir niteliğe sahip olarak bu amaçla turizmin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Bu manevi merkez, Mohaç kale ile Kaspisk şehri arasında yer almaktadır. Hz Muhammed (s.a.v) ve İslam tarihi ile ilgili anıtları içerir. Bunların arasında, Medine'deki Mescid-i Nebevî'nin mimarisi taklit edilerek inşa edilecek olan İslam Peygamberi (s.a.v)'in evinin gerçek ölçekli maketi de yer alacak.

Yaklaşık 50 bin kişi kapasiteli merkez cami, Avrupa'nın en büyük camisi olacak ve İsa (as)'ın adını taşıyan manevi merkez, Avrupa'nın kendi türünde en büyük dini ve kültürel merkezlerinden biri olacak.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:İqna


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolu Sağlık-Sen Toplu Sözleşme Taleplerini AçıkladıÖnceki Haber

Anadolu Sağlık-Sen Toplu Sözleşme Talepl...

Sinsi sahtekârlık, Bankalarda da mı var?Sonraki Haber

Sinsi sahtekârlık, Bankalarda da mı var?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!