Diyanet, İlahiyat ve MEB İş Birliği İstişare Toplantısı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet, İlahiyat ve MEB İşbirliği İstişare Heyeti" toplantısında konuştu, adı geçen kurumlar arasındaki iş birliğinin, din eğitimi ve din hizmetini daha iyi noktalara taşıma anlamında önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

"Diyanet, İlahiyat ve MEB İşbirliği İstişare Heyeti"nin toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu üç kurum arasındaki iş birliğinin din eğitimi ve din hizmetinin daha iyi noktalara gelmesine önemli katkıları sağlayacağını söyledi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında, din eğitimi ve hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için kurulan "Diyanet, İlahiyat ve MEB İşbirliği İstişare Heyeti"nin toplantısına katıldı.

Telekonferans sistemi ile beşincisi gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantının önemine değinerek, “Türkiye'deki din eğitimi yapan kurumlar ve din eğitimini hizmete dönüştüren Diyanet İşleri Başkanlığı olarak buradayız. Hem ilahiyat fakültelerimiz hem ilahiyatçı rektörlerimiz hem din öğretimi genel müdürümüz ve heyeti burada. Güçleri birleştirdiğimiz zaman başarıyı yakalamak daha kolay oluyor” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet, İlahiyat ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün iç içe geçmiş üç kurum olduğunu ifade ederek, “Birbirimizden istifade etmemiz, birbirimizle birikimlerimizi paylaşmamız, sık sık bir araya gelmemiz, problemlerimizi görüşmemiz, müzakere etmemiz önem arz ediyor. Konularımızı ne kadar çok müzakere edersek doğru din hizmetini halkımıza yansıtma noktasında daha önemli işler yapmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Gündoğdu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ile Osman Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir,  çeşitli üniversitelerin rektörleri ile ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinden dekanlar katıldı.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
11 Yaşında ve 6 ayda hafız oldu Hem de Uzaktan EğitimleÖnceki Haber

11 Yaşında ve 6 ayda hafız oldu Hem de U...

Müslümanlar, Belçika'nın başörtüsü yasağını kaldırmasını olumlu karşıladıSonraki Haber

Müslümanlar, Belçika'nın başörtüsü yasağ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!