Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı

Bundan bir asır önce, tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen; inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran ecdadımız, iradesine vurulmak istenen prangaları kırmış ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak milli iradenin gücünü tescil etmiştir. Aynı zamanda şanlı zaferin büyük sembolü olan 23 Nisan’ı vatan ve özgürlük bilincinin unutulmaz nişanesi ve aydınlık yarınlar için inanç, azim ve cesaretin sembolü olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, aziz milletimizin, şartlar ne olursa olsun; özgür tercihlerinin yok sayılmasına müsaade etmeyeceğinin ve iradesine hiçbir gücün asla ipotek koyamayacağının silinmez harflerle tüm dünyaya ilanıdır.

Diğer yandan önemli bir husus olarak bilinmelidir ki, iradesine sahip çıkmak için destanlar yazan milletimizin Milli Mücadeledeki en büyük imkânı ve gücü, hiç şüphesiz Allah’a olan sarsılmaz imanı, esareti asla kabul etmeyen yüksek karakteri, mukaddesatı ve değerleri uğruna mücadele etmeyi en büyük şeref sayan inancı olmuştur.

Bugün bu cennet vatanda yaşayan herkesin düne, bugüne ve yarına karşı en büyük sorumluluğu, ecdadımızın uğruna milli mücadele verdiği değerleri diri tutarak nesillerimize aktarmak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek, her daim milletimizin huzur ve refahı, devletimizin gücü ve bekası için çalışmaktır.

Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutluyor; aziz milletimizi ilelebet payidar kılmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
23 Nisan'da Minarelerden İstiklal Marşı Okunsun'a Diyanet'ten RedÖnceki Haber

23 Nisan'da Minarelerden İstiklal Marşı...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Ramazan Ayı MesajıSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Ramazan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!