Diyanet'ten Basın Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet'ten Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı medya organlarında Başkanlığın hizmet içi eğitim programlarıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaparak, "Hizmet içi eğitimler, ilgili kanun ve kurallar çerçevesinde tamamen harcırah bütçesiyle ve mümkün olan en uygun maliyetle gerçekleştirilmektedir" denildi

Son günlerde bazı medya mecralarında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmet içi eğitimleriyle ilgili çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Başkanlığımız stratejik plan çerçevesinde personelimizin yeni gelişmelere intibakları, dini ve sosyal alanda ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki yeterliklerinin artırılması, kurum aidiyetlerinin güçlendirilmesi, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerinin sağlanması ve din istismarına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla farklı alanlara yönelik hizmet içi eğitim seminerleri düzenlemektedir. Bu eğitimlere 81 şehrimizden personellerimiz katılmaktadır.

Başkanlığımızca yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleri, öncelikli olarak eğitim merkezlerimizde yürütülmektedir. 2019 yılının son çeyreğinden itibaren 4/B Sözleşmeli Personelimiz, eğitim merkezlerimizde Mesleğe Hazırlık Eğitimleri’ne alınmıştır. Bu nedenle yoğun katılımlı kısa süreli seminer programları ile mevzuat gereği yapılması zorunlu olan bazı hizmet içi eğitimler, eğitim merkezleri dışında, eğitim salonlarıyla birlikte konaklama imkanı olan, sezon dışında uygun şartlardaki mekanlar tercih edilmektedir. Zira Başkanlığımızın kampüsü içerisinde bu eğitimler için konaklama imkanı bulunmamaktadır.

Ayrıca ilgili haberlerde yer alan; sadece bir otelde yapılan eğitim seminerine 20 milyon Türk Lirası harcandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.  Başkanlığımızca 40 bin personelimizin eğitimleri için 2020 yılında yolluk kaleminden tahsis edilen toplam bütçe 13 milyon 536 bin Türk Lirasıdır. Bu eğitimler, ilgili kanun ve kurallar çerçevesinde tamamen harcırah bütçesiyle ve mümkün olan en uygun maliyetle gerçekleştirilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine arz olunur.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

​​​​​Diyanet İşleri Başkanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Kaynak:Diyanet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MBSTS Başvurusunda Son SaatlerÖnceki Haber

MBSTS Başvurusunda Son Saatler

İnsanların gönlüne dert düşürmek istiyoruzSonraki Haber

İnsanların gönlüne dert düşürmek istiyor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!