Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Erzincan'da Doğa Eşliğinde Manevi  Kamp

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzincan il müftülüğü Pir Muhammed KYK yurdunda manevi rehber olarak görev yapan Mehmet Kurtaran, yurtta kalan öğrenciler ile birlikte kamp yaptı

Erzincan il müftülüğü Pir Muhammed KYK yurdunda manevi rehber olarak görev yapan Mehmet Kurtaran, yurtta kalan öğrenciler ile birlikte kamp yaptı. Kampa katılan öğrenciler manevi bir atmosfer içerisinde vakitlerini geçirdiler. Esnafların da destekleri ile düzenlenen kampta, öğrenciler namaz kıldı, sohbet dilediler, doğanın gece sessizliğinde tevekkül edip ilahi söylediler.

Düzenlenen kampta manevi rehber hizmeti vere n Kurtaran, etkinliği düzenlemede hizmeti geçenlere teşekkür etti: “ Üniversitede ki gençlerimiz ve Erzincan’da yaşayan genç esnaflarımızla beraber böyle bir kamp düzenledik ve diğer sosyal etkinlikleri beraber yaparak daha fazla kaynaşmalarını sağlamak. Gençlerimiz bizim geleceğimiz her şeyimiz. Bizde karınca kararınca bu yol da gitmek istiyoruz. Bize destek olan il müftümüz sayın Muharrem Gül hocamıza ve diğer hocalarımıza şükranlarımı arz ediyorum.” Dedi.

Kampta yer alan Erzincanlı esnaf ise şu ifadelerde bulundu; “ bugün ki öğrenci arkadaşlarımızda burada gurbetten gelmişler. Hem onlar için değişiklik olsun hem bizler yeni insanlar tanıyalım. TIP okuyanı var,  ilahiyattan gelen arkadaşlar var, hukuk okuyanlar var.  Onlar için de bir değişiklik oluyor. Geldik burada suyumuz var, ateşimiz var, kamp çadırlarımızı kurduk. Suyun içinde adrenalin dolu saatlerde yaşıyoruz. Gündüzleri dağ yürüyüşü,  gece kamp ateşinde sohbetlerimiz oluyor.  Namaz kıldıranlar oluyor ezan okuyanlar oluyor farklı bir ortamımız var bu tür aktivitelerin bütün gençlere örnek olmasını istiyoruz. “ dedi.

Kampa katılan Bedirhan Davulcu ise hayatında ilk defa kampa katıldığını  ifade etti; “Burada diş hekimliği 4. Sınıf öğrencisiyim burada kamp etkinliği düzenleniyor. Kyk manevi danışmanlarımızdan Mehmet Kurtalan hocamızın daveti üzerine burada bulunuyoruz arkadaşlarımla. Hayatımda ik defa kamp etkinliğine katılıyorum ilk defa böyle bir etkinlikte ilk defa böyle doğayla iç içe olarak etkinliğe katıldık burada hem doğayı tefekkür ediyoruz hemde aynı zamanda burada hocamız olsun diğer insanlarla olsun bir muhabbet ortamında bulunuyoruz.” Dedi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEVLİD-İ NEBİÖnceki Haber

MEVLİD-İ NEBİ

Engelli öğrenciler için Kur'an Kursu Öğreticisi alınacakSonraki Haber

Engelli öğrenciler için Kur'an Kursu Öğr...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!