Her konuda söyleyecek sözüm var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her konuda söyleyecek sözüm var!
Özlem Zengin katıldığı TV programında rahatsız edici bir üslupla Mehmet Boynukalın’ı hedef gösterdi!

Son dönem yükselen popülizm ve kendini kanıtlama arzusu iyice çığırından çıktı. Her konuda kendini mutlak söz sahibi görme ve en iyi ben bilirim düşüncesi siyasetin çapını daraltmakla beraber, siyasal kültürde ise telafisi mümkün olmayacak yeni ahlaki zaafların doğmasına neden oluyor. Ne yazık ki popülist söylemlere kendini kaptıranlardan birisi de Özlem Zengin.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda çıplak arama mevzusunda hukukçu olduğu halde kanun ve yönetmeliklerden habersiz bir şekilde çıplak arama konusunu inkâr etmişti.

Uşak'ta cezaevindeki çıplak arama ile ilgili; "Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir 'Aferin" geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ'cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi" demiş ve tepki toplamıştı.

Daha sonra ise çıplak aramanın insan hakları ihlali olmadığını savunan Özlem Zengin şimdi ise apayrı bir konuda söz söyleme hakkını kendinde buluyor. Hatta yetinmiyor, kimsenin bu konuda söz söylemesine tahammül etmeyip “herkes işini yapsın” diyebiliyor.

Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şu paylaşımı yapmıştı:

1-166.jpg

Müslümanca bir bakış açısıyla konu hakkında kanaatini belirten Boynukalın, bu paylaşım sonrası Kemalist –laik- seküler kesim tarafından linç kampanyasına maruz kalmıştı.

Daha sonrasında her konuda ‘’mutlak bilgi ve birikim sahibi’’  Özlem Zengin geçtiğimiz gün konuk olduğu bir programda Boynukalın'ın paylaşımıyla ilgili bir soruya şu sözlerle yanıt verdi: Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Kadın - erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum" 

Tabi ki bu sözleri kendi içinde paradoks oluşturuyor. Kimin hangi konuda konuşacağını belirleme ölçütü Özlem Zengin’in elinde değil. Belki başkaları için Özlem Zengin’in Mehmet Boynukalın’ın sözlerini ‘yersiz’ olarak itham etmesi, Özlem Zengin’in yorumda bulunmaması gereken bir konudur!

Mehmet Boynukalın Hoca ise tavizsiz duruşu değiştirmeyerek konu hakkında şu paylaşımları yaptı:

2-210.jpg

Mehmet Boynukalın’dan Allah razı olsun. İnsanların azgınlaştığı bir zamanda Hududullahı hatırlatıp, yapılacak linçi göze alarak böyle bir konuda kanaat dile getirmesi takdire şayan bir davranış. Öte yandan içimizi acıtan bir diğer tutum ise Özlem Zengin’inin “herkes işini yapsın” diye insanlara had bildirmesi. Sormak lazım Özlem Zengin’e imam ne demek? Biz cevabını verelim, en önde bulunan kimse, önder ve topluma rehberlik eden demek.

Anlaşılan o ki Özlem Zengin,  Şer'iye ve Evkaf Vekâleti'ni kaldırıp yerine Diyanet’i kuran Kemalist zihniyetin 'tercih ettiği' profilde imamların var olmasını istiyor. Etliye sütlüye karışmayan imamlar... Toplumun dertlerine, kanayan yaralarına dokunan imamlar ise Özlem Zengin’e göre kendi işlerini yapmayıp siyaset yapıyorlarmış. Sormak lazım hangi konuda ne tür paylaşım yapacağımıza da mı siz karar vereceksiniz?

‘’Şüphesiz Biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık.’’ (İnsan, 76/2)

İnsan bu kadar aciz iken bu afra tafra kime ve neye? Her alanda biricik olma ve kendini kanıtlama arzusu kime? Özlem Zengin programda kendisini sol-sosyalist çevrelerin ölçüsüzce hedef aldığından bahsediyor. Mehmet Boynukalın Hoca’yı kimler hedef alıyor Özlem Hanım? Kendinizi konumlandırdığınız “had bildirme” makamından Boynukalın’ın uğradığı linçi göremiyorsunuz onu anladık ama en azından başkalarına yaranmak için bir Müslümanı hedef tahtasına koymayın!

İbrahim Kar / HAKSÖZ HABER

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Bu edepsizliktir, aşağılıklar özür dileyinÖnceki Haber

Bu edepsizliktir, aşağılıklar özür diley...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!