İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'dan ARZ-I VEDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'dan ARZ-I VEDA
2018 Mart ayında merkez alınan müftüler arasında bulunan Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz Iğdır'da yayın yapan yerel bir medyaya yaptığı açıklama ile Iğdırlılara Vedalaştı.

İşte Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın Iğdır'da yaptığı 7 yıllık görev süresindeki hizmetlerini anlattığı ve Iğdırlılarla vedalaştığı Yazısı;

İlimiz Iğdır’da yedi yıl İl Müftüsü olarak görev yaptım.

Görev yaptığım süre içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatı olarak yasa ve yönetmelikler çerçevesinde olabildiğince vatandaşlarımızı, İbadet, İtikat, Ahlak ve Siyer-i Nebi konusunda bilgilendirerek bireysel, toplumsal, huzur, güven, sevgi ve kardeşlik bütünlüğünü sağlamaya gayret ettim.

Camiler Haftası, Mevlid-i Nebi, Ramazan-ı Şerif, Kandiller, özel Dini / Milli bayram ve günlerini vesile ederek çalışmalarımızı açık alanlarda, seminer, panel, konferans, gibi cami dışı faaliyetlerin yanında cami içi faaliyetlerle artırmaya çalıştım.

Cami, Kur’an Kursları ve İmam Lojmanlarının fiziki şartlarının yenilenmesi yanında Merkez Ulu Cami, Ensar cami ve yatılı Kur’an kursu başta olmak üzere çok sayıda cami, minare ve imam evlerinin bitirilerek hizmete sunulduğu bilinmektedir.

Valilik yolu (Ümmül Kur’a) cami inşaatı başlatılmış, bu sene bitirilmesi planlanmıştır. Nuhnebi cami onarımı yapılmaktadır.

İlçelerimiz ve bağlı köylerimizde benzer çalışmalarımızın devam ederek yapıldığı malumdur.

Kur'an kursu öğrencilerimizin sayısında artış göstererek ihtiyaç nedeniyle 4-6 yaş grubu Kur'an kursumuzda 7 sınıf 130 öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir.

Yaz ve kış Kur'an kurslarımız da devam eden öğrencilerimiz sosyal / sportif faaliyetlere yönlendirilmektedir.

Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü, İlahiyat Fakültesi elemanlarınca Seminerler verilmektedir.

İmam Hatip ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerine seminer ve konferanslarla Müftülüğümüz görevlileri tarafından manevi eğitim desteğinde bulunulmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığından gönderilen Vaaz ve İrşat ekipleri yanında Müftülüğümüzce oluşturulan ekiplerimiz köylere kadar Din Hizmetini götürmektedir.

Müftülüğümüzce, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Sevgi evleri başta olmak üzere Kadınlar günü, Aile haftası, Dini ve Milli günlerde programlar düzenleyerek aile bireylerine etkin bilgilendirme yapılmaktadır.

Sahada yapılan çalışmalarımız, yerel imkânlarımızla Müftülüğümüze aldığımız minibüs ve taksiyle devam ettirilmektedir.

Müftülüğümüz Büro imkânları yenilenerek teknik imkânlar sağlanmış, konferans salonumuz onarılarak, seminer ve toplantılarımız burada yapılmaktadır.

Denetim Serbestliği gibi ihtiyaç duyulan kurumlar da toplantılarını burada yapmaktadır.

Üniversite Camii, Ulu Camii başta olmak üzere inşaat ve onarım gören camilerimiz için Diyanet İşleri başkanlığınca toplam 14.445.000 (Ondört Milyon Dörtyüz Kırkbeş Bin) TL kaynak sağlanmıştır.

Kurban Bayramında kurban hisseleri, Ramazan Bayramında yardım paketleri ile vatandaşlarımız sevindirilmektedir.

Kuran'ı güzel okuma, Ezanı güzel okuma bölge yarışmalarının yanında TRT Kurdi’nin Regaip Kandili programı ile İlimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışılmıştır.

Özetle Sunduğum: Yapılan çalışmalarımızı bilgilerinize sunarken yatırımcı bir kuruluş olmadığımız malumdur. Ancak vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları din hizmetini sunmak görevimizdir.

Din Hizmetinin verildiği mekânların fiziki şartlarının düzeltilmesi verimlilik açısından önemlidir.

Başkanlıktan sağlanan kaynakların yanında yerel halkın kendi imkânlarıyla yapılan Cami ve Kur’an kurslarına sağladığı imkânlarını da takdirle karşılıyoruz.

Çalışmalarımızda güven ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Cumhuriyet Başsavcımıza, Rektörümüze, Jandarma Komutanına, Emniyet Müdürüne, Belediye Başkanına, Kamu kurumlarının yönetici ve mensuplarına, meslek grubu ve mensuplarına, Din Görevlileri Derneği mensuplarına, Diyanet bünyesinde hizmet veren sendika mensuplarına, Ehlibeyt Âlimleri Derneği mensuplarına, Sivil toplum kuruluşlarına, Camilerimizin Yaptırma ve Yaşatma Dernekleri mensuplarına, Mahalle ve Köy Muhtarlarına, Basınımızın değerli yönetici ve mensuplarına ve değerli Iğdır halkına müteşekkirim.

Din Hizmetini sunarken İlçelerimizde çalışmalarımıza destek veren İlçe Kaymakamlarına, Belediye Başkanlarına, İlçe Müftülerine, Vaiz, İmam-Hatip, Kur'an kursu öğreticileri ve Müezzin-Kayyımlara müteşekkirim.

Çalışma masalarında beraber mesaiyi paylaştığım büro çalışanları arkadaşlarıma, en zor şartlarda Iğdır’da refakatimde din hizmetini verdiğimiz cami ve Kur’an kursları görevlilerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Cami ve Kur’an kurslarımızda Allah ve Peygamber sevgisiyle coşku dolu bir hayatın hoş bir seda olduğunu düşünerek, mutlu olduğumu belirtmeliyim.

Din Hizmetini severek yapıyorum, severek geldim, çalıştım, Din hizmeti sebebiyle gönüllerde sevgi gibi eser bıraktığıma inanıyorum.

Sevgilerimle, Saygılarımla, Dualarımla ayrılıyorum.

Dostlarımdan Dualarını bekliyorum. Kalın sağlıcakla diyor…

Bu vesile ile bütün IĞDIR halkına ARZ-I VEDA ediyorum.

Cüneyt KULAZ

Iğdır İl Müftüsü

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin Dünyada da Örneği YokÖnceki Haber

Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin Dünyad...

Bucak müftüsü İshak Göksel milletvekilliği için istifa ettiSonraki Haber

Bucak müftüsü İshak Göksel milletvekilli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!