İnsanları aptallaştıran yiyecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Bu yiyeceklerin sağlığımıza zararlı olduğunun farkındayız ama yemeye devam ediyoruz. Bu besinler kilo aldırmasının yanısıra beyin sağlığımızı da etkiliyor . Hangi besinlerden mi bahsediyoruz?
Şeker
Şekerin dayanılmaz bir tat olduğunu inkar edemeyiz. Ama fazla şeker tüketiminin sağlık için ne kadar zararlı olduğunu da çok iyi biliyoruz. Şeker tüketiminde son derece kontrollü olmak gerekiyor. Sağlığınız açısından vücüdunuzun şeker dengesini korumanız  çok önemli. UCLA Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar fruktozun beyin aktivitelerini yavaşlattığını ve  hafızayı zayıflattığını gösteriyor.
 
Doymuş yağ 
Harward'da yapılan araştırmalar doymuş yağ oranı yüksek beslenmenin beyin fonksiyonlarına zarar verdiğini gösteriyor. 6000 kadın üzerinde yapılan ve dört yıl süren araştırma, doymuş yağ ile beslenenlerin hafızasında zayıflama olduğunu, zeytinyağı, avokado gibi sağlıklı yağlarla beslenenlerinse hafızasında güçlenme olduğunu gösteriyor.
 
Cips, pizza ve diğer hamur işleri
Ailelerin çocuklarının beslenmelerine yeterli özeni göstermemesi , hamur işine alıştırmaları ve fast food yedirmeleri sonucunda alınan kilolar, çok erken bir yaşta çocukların ağır diyetler yapması sonucunu getiriyor. Beynin gelişimini doğru sağlaması için çocukların gelişim dönemlerinde yediklerine çok dikkat edilmesi gerekiyor.
 
Düşük karbonhidratlı diyetlerTufts Üniversite’sinde yapılan araştırmaya göre 22 ve 55 yaşları arasındaki düşük karbonhidratlı diyet uygulayan kadınların kavrama becerilerinde düşüş olduğu gözlemleniyor.
Vücudunuzun karbonhidrata da ihtiyacı olduğunu unutmayın. Beyin fonksiyonlarının verimli çalışması için karbonhidrata ihtiyacı var. Tüm karbonhidratlar zararlı değildir. Faydalı karbonhidratları beslenme programınıza ekleyin.
 
Tuzlu yiyecekler
Kalbe zararlı olduğu bilenen tuzlu yiyecekler beyninize de zarar veriyor. 1.200 kişi üzerinde üç yıl kadar süren araştırma yüksek sodyum alımının algıya zarar verdiğini gösteriyor.
 
Kızarmış yiyecekler
İspanya’da yapılan araştırmalar kızarmış yiyeceklerin Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıkları tetiklediğini gösteriyor.  Kaynak: Ajanslar
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boyabat Kaymakamı Güney’den İl Müftüsü Mustafa Erkan’a ZiyaretÖnceki Haber

Boyabat Kaymakamı Güney’den İl Müftüsü...

Çocuk Büyütürken Doğru Bilinen YanlışlarSonraki Haber

Çocuk Büyütürken Doğru Bilinen Yanlışlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!