İtidal çağrısı yapan imam hakkında skandal karar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İtidal çağrısı yapan imam hakkında skandal karar!
Konya'daki doktor Ekrem Karakaya cinayeti sonrasında başlayan grev hakkında Cuma hutbesinde konuşan ve "Tahriklere fırsat vermeyin" ifadesiyle itidal çağrısında bulunan imam Ahmet Gür, terör örgütü PKK sevici Türk Tabipler Birliği'nin sözlerini çarpıtılarak hedef göstermesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Bir kısım doktorları kullanarak at oynatan terör sevici TTB'nin talepleri, devlet tarafından yerine getirilmesi tepkiyle karşılandı.

Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görev yapan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya (47), başka bir hastanede güvenlik olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından canice katledildi.

İnfiale neden olan olay sonrası kaos için her fırsatı değerlendiren PKK sevici Türk Tabipler Birliği (TTB), 2 günlük grev başlattı.

"Tahriklere gelmeyin" çağrısı

 

Vatandaşları mağdur eden TTB, vatandaşlar arasında tahrikleri sürdürürken Konya Kayalar Camii İmamı Ahmet Gür, Cuma hutbesinde yaptığı "Tahriklere fırsat vermeyin" çağrısı sonrası hedefe konuldu.

Sözlerini çarpıtıldığını ve kesildiğini ifade eden İmam Ahmet Gür, “Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak, serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu neyi getirir? Doktorların daha fazla öldürülmesini gerekir. Bu tahriktir." diyerek vatandaşlar ile doktorların karşı karşıya getirildiğini ifade etti. 

Devleti ve milleti itidale davet eden İmam Gür, "Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonlarda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir yani? Vardın, hastaneden boş döndün. İğne yaptıracaksın, oğlun ölecek evinde. Doktor da dedi git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim. Kimse istemez bir doktorumuz öldürülsün, polisimiz askerimiz şehit olsun. Ama devlette devamlılık esası var." ifadesinde bulundu.

Bu ifadelerinin ardından İslam'a karşı alerjisi olan TTB, bunu da fırsata çevirerek İmam Gür hakkında alçak bir propagandaya girişti. 

PKK sevici TTB hedef gösterdi, imam görevden uzaklaştırıldı

Konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı, bir müfettiş göndererek soruşturma başlattı.

TELE1'in haberine göre yürütülen soruşturma kapsamında Ahmet Gür açığa alındı.

"Sözlerim kesildi"

Konuya ilişkin konuşan mahallenin muhtarı Sait Tepe, “Açığa alındı. Müfettişler geldi buraya. Şu an camiye gitmiyor zaten” dedi.

İmam Ahmet Gür ile olan görüşmesini de aktaran Tepe, “Pişman olmuştur tabii ki. Sözlerim kesildi diyor. Ben başında ‘bu bir katliam’ dedim diyor. ‘Bunu yapanlar… Böylesine bir katliam yapamazlar’ dedim diyor” diye konuştu.

Önce Meclis ve odalardaki terör sevicileri görevden uzaklaştırın!

Terör sevici TTB'nin hedef göstermesinin ardından Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın harekete geçmesi vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu. TTB'nin talimatıyla başlatılan sürece tepki gösteren vatandaşlar, "Önce Meclis ve odalardaki terör sevicileri görevden uzaklaştırın" ifadesinde bulundu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Yeni Akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzun Süreli Din Görevlisi Sınavı SonuçlarıÖnceki Haber

Uzun Süreli Din Görevlisi Sınavı Sonuçla...

15.07.2022 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

15.07.2022 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!