Kanaat önderi Nazırlı Hoca Son yolculuğuna uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karadeniz programını yarıda kesip Elazığ'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için "Böyle bir cumhurbaşkanı Türkiye'ye ilk sefer geliyor" diyen Hafız Abdullah Nazırlı'nın cenazesine katıldı. Nazırlı'nın, Erdoğan'ın cenaze törenine gelmesini vasiyet ettiği öğrenildi.

Elazığ'da Genel durum bozukluğu ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Fethi Sekin Şehir Hastanesinde dün hayatını kaybeden kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı son yolculuğuna uğurlandı.

6 çocuk babası Nazırlı için Elazığ'daki İzzetpaşa Camii’nde düzenlenen cenaze merasimine, Nazırlı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazırlı ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından kalabalığa hitaben, Elazığ'a deprem konutlarının sahiplerine teslimi için geldiklerinde Hafız Abdullah Nazırlı'yı Diyanet İşleri Başkanı ve bakanlarla hastanede ziyaret ettiklerini ve kendilerinden vefat ettiğinde cenazesine katılmalarını istediğini belirterek "Bir vasiyet olarak da kabul ettik. Fevkalade bir durum olmadıktan sonra bizler bu görevi ifa edeceğiz, inşallah geleceğiz' dedik. Rabb'im bu fırsatı bizlere verdi, lütfetti. Elhamdülillah bugün Hakk'a uğurlama merasiminde biz de burada bulunuyoruz." dedi.

Nazırlı'yı uzun zamandır tanıdıklarını dile getiren Erdoğan, "Binlerce hafızı yetiştirmek suretiyle bizim her şeyimiz, Kitabullah'ımızın korunmasına görevli olacak hafızları yetiştirmiş olması tabii her yiğidin karı değil. Sabah namazından başlar öğrenci yetiştirmeye gün boyu bir taraftan dersleri ile bir taraftan yaş itibarıyla daha farklı olanları yetiştirmek suretiyle akşam yatsıdan sonra aynı şekilde yani durmak yok, sürekli yetiştiriyor. Böyle bir görevi ifa etmek gerçekten çok çok büyük bir fazilet erbabının işiydi." ifadelerini kullandı.

Abdullah Nazırlı'yı daha önce evinde de ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hoş sohbeti ile hep kendisini dinledik ve eserlerinde de zaten bu hoş sohbet oluşunun emarelerini hep gördük ve görüyoruz. Rabb'im evlatları ile bunun devamını inşallah nasip etsin, gerek kız gerek erkek evlatlarıyla... Biz kendisinden hep hoşnut olduk. 106 yıllık ömür. Hastanedeki ziyaretimizde hocamla beraber onu konuştuk. Allah'a hamdolsun bu ne hafıza? Hafızada en ufak bir gerileme yok. Allah'ın ayetlerini 106 yılın sonunda hala nasıl koruyor ve o ayetleri nasıl okuyor? Bunları görünce bizim halimiz ne olacak diye de kendi kendimize sorduk. Mekanı cennet olsun inşallah. Rabb'im inşallah sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluştursun. Beraber bizleri inşallah haşrucem eylesin."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise cenaze namazını kıldırdıktan sonra yaptığı konuşmada Hafız Abdullah Nazır’ın bir asrı aşkın ömrünü hafız olarak Kur’an hizmetinde tamamladığını ve binlerce hafız yetiştirdiğini söyledi.

Nazırlı’nın aynı zamanda şair olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Hocamız bir beytinde, ‘Eşref-i ümmet olanlar hafız-ı Kur'an olur, Hafız-ı Kur'an olanın hafızı, Kur'an olur.’ Ümmetin en şereflileri hafızlardır, hafızlar nasıl Kur’an-ı Kerim’i koruyorlarsa, Kur’an-ı Kerim’de hafızları korumaktadır anlamına gelen bir beyti de vardır hocamızın.” dedi.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından Nazırlı için helallik istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Nazırlı'nın tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı. Nazırlı'nın naaşı, Harput Mezarlığında toprağa verildi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Kadir Topbaş vefat ettiSonraki Haber

Kadir Topbaş vefat etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!