Kur’an’a adanmış bir ömür: Nuri Genç Hoca 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kur’an’a adanmış bir ömür: Nuri Genç Hoca 
Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, geçtiğimiz hafta vefat eden emekli Kur'an Kursu Öğreticisi, ilim ve hizmet insanı Nuri Genç Hoca için anma mesajı yayınladı.  

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, geçtiğimiz hafta vefat eden emekli Kur'an Kursu Öğreticisi, ilim ve hizmet insanı Nuri Genç Hoca için anma mesajı yayınladı.  

Bir asra dayanan ömründe sayısız hafız yetiştiren merhum Nuri Genç Hoca’nın "gerçek bir din gönüllüsü" olduğunu kaydeden İl Müftüsü Oral, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Ehl-i Kur’an; tam bir Kur’an emekçisi, Kur’an’la doymuş ve Kur’an’la doyurmuş bir hafız-ı Kur’an. Ehl-i hizmet; binlerce insanın gönlüne dokunmuş, derdiyle dertlenmiş, probleminin çözümüne yardımcı olmuş bir danışma makamı. Ehl-i tasavvuf; şeriata hürmetli, marifetullah ve tezkiye-i nefsi önceleyen bir mürşidi kâmil. Sorun çözen bir rehber, bu çağda din hizmetinin nasıl yapılacağını gösteren gerçek bir din gönüllüsü. Yerli ve milli kelimelerinin hakkını veren, tam bir Anadolu hocası. Her hayırlı işe koşan, sorumluluk sahibi, muttaki bir cemiyet önderi. Her zaman devletinin milletinin yanında, birleştirici ve bütünleştirici bir akil kişi. Bilgiyi öğütüp, taliplisine parça parça sunan, peygamber varisi bir alim. Zor zamanda mangal gibi yüreği ile korkmadan cesaretle öne geçen, gerçek bir mücahit. ‘Genç’ soyadının hakkını doksan yaşında da veren, bir dava adamı. Hakkında birkaç cümle değil kitaplar yazılmaya değer örnek bir insan. Vuslatın, bu salgında manevi şehadet rütbesini alarak gerçekleşti. İz bıraktın, iyi bilir, iyiliğine yürekten şahitlik ederiz. Mekânın cennet, makamın Firdevs olsun. Rabbim bizi cennetinde buluştursun inşallah." 

Emekli Kur’an Kursu Öğreticisi Nuri Genç, 91 yaşında Kovid-19 tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde vefat etmiş, Sarayburnu Camii’nde kılınan cenaze namazına müteakiben Piraziz Tepeköy’de son yolculuğuna uğurlanmıştı. 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinimizde Hayvanlara Gösterilmesi Gereken Sevgi ve ŞefkatÖnceki Haber

Dinimizde Hayvanlara Gösterilmesi Gereke...

Anadolu Sağlık Sen’den Sağlıkta Çözüm önerileriSonraki Haber

Anadolu Sağlık Sen’den Sağlıkta Çözüm ön...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!