ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Atatürk’ün başöğretmenliğe kabul edilişinin tarihi olan 24 Kasım,  1981 yılından itibaren her yıl kutlanmaktadır. Kutlama tarihinde öğretmenlik mesleğinin sorunları, geleceğe yönelik plan ve programlar açıklanmaktadır. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları da 24 Kasım’da öğretmenlik mesleğinin özlük ve mali haklarıyla ilgili açıklama yapmakta ve mesleki sorunları gündeme taşıyarak çözüm istemektedir.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklama da “Öğretmenlerimiz, çocuklarımız için güneştir. Onları sevgi, şefkat ve sabırlarıyla şekillendirirler. Yeniliğin, gelişimin, aydınlık geleceğimizin neferleridir. Toplumu aydınlatan vefakâr insanlardır. Evrensel bilim, ilim, sosyal ve kültürel bağlarımızı kuvvetlendiren, toplumu oluşturan fertlerin birbirlerine samimi ve dürüstlük içinde, sevgi, hoşgörü bağlarıyla bağlanmasını sağlayan eşsiz insanlardır. Bu nedenle öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Öğretmenlerimiz hakiki emekçilerdir. Onlar, birer fikir işçileridir” ifadelerini kullanarak şöyle dedi:

“Milletinin modernleşmesini sağlayan, çağdaş ülkeler arasında ilerlememize vesile olan, kendine inanan, güvenen, demokratik, laik ve modern düşünce ve fikir ufkunun gelişmesine katkı sağlayan öğretmenlerimizdir.

Toplumda hiçbir fert yok ki bir öğretmenin bilgi değirmeninden geçmemiş olsun. Bu nedenle toplumu derin saygı, ahlak, kişilikle geliştiren öğretmenlerimizdir. Öğretmenler, yaşamımıza yön veren insanlardır. Bu nedenle onlara borcumuz vardır.

Öğretmenlerimize huzurlu ve mutlu bir gelecek temin etmek zorundayız. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilebilmeleri öğretmenlerimizin araştırma, geliştirme, inceleme yeteneklerinin geliştirilmesine bağlıdır. Bunun içinde sosyal hayatlarını sağlıklı bir şekilde idame ettirebilmelerini sağlayacak ekonomik düzeyin sağlanması gerekir. Bugün ülkemizde öğretmenler çok ciddi sıkıntı içindedirler. Binlerce öğretmenimiz atanmayı beklemekte, görevi başındaki öğretmenlerimiz ise geçim sıkıntısı içinde inlemektedir. Öğretmenlerimiz, özlük ve mali haklarının yanı sıra mesleki sorunlarının çözümünü beklemektedir. 21. yüzyılda eğitimin tüm sorunlardan arındırılması ve eğitim sistemimizin baş mimarları olan öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi dileğimizdir.

Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bütün öğretmenlerimizi ellerinden öpüyorum. Öğretmenlerimize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Ahrete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SÖZLEŞMELİLER İÇİN REFORM YAPILMALIDIRÖnceki Haber

SÖZLEŞMELİLER İÇİN REFORM YAPILMALIDIR

Şükrünü unuttuğumuz nimetler ve 'Pat'Sonraki Haber

Şükrünü unuttuğumuz nimetler ve 'Pat'

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!