Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

PEGEM AKADEMİ ÖĞRENCİLERİN KÂBUSU OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PEGEM AKADEMİ ÖĞRENCİLERİN KÂBUSU OLDU
RS Eğitim Ltd. Şti Pegem Akademi dershanelerinin Türkiye genelinde birçok ilde şubeleri var. Bunun yanında Türkiye’nin her tarafından Pegem Akademi hakkında Şikâyetler var.

RS Eğitim Ltd. Şti Pegem Akademi dershanelerinin Türkiye genelinde birçok ilde şubeleri var. Bunun yanında Türkiye’nin her tarafından Pegem Akademi hakkında Şikâyetler var.

2019-2020 yılı eğitim öğretim dönemi içerisinde KPSS ye iyi bir hazırlık yapıp hayallerine ulaşmak isteyen öğrenciler takviye ders almak için PEGEM AKADEMİ eğitim kurumlarına kayıt yaptırırlar. Pandemi sebebiyle Türkiye genelinde eğitime ara verilince öğrenciler dershaneye mart ayından itibaren gidemediler. Öğrenciler eksik aldıkları eğitim bir yana birde icra şoku yaşıyorlar.

ÖĞRENCİLER VELİLER ÇARESİZ

Öğrencilerin genel şikayeti;

16 Mart itibari ile Ülke genelinde eğitim ara verilince üniversite öğrencileri memleketlerine döndüler. Haziran ayına gelinceye kadar bir gelişme olmadı. Haziran’da eğitime tedbirler eşliğinde kurallara uyma kaydı ile devam kararı üzerine dershane öğrencilere derslere gelmeleri “hızlandırılmış eğitim yapılacağı” konusunda çağrı yaptı. Bazı şehirlerde dershanenin şubesinin olmaması, öğrencilerin covid-19 salgın korkusundan dolayı dershaneye gidememelerinden dolayı bir daha eğitim alamadılar. Şikayetvar.com sitesinde yapılan şikâyetlere baktığımızda kayıt sildirme konusunda kimi öğrenciler aranmış, kimileri hiç aranmamış. Kayıt sildirme işlemleri ile ilgili öğrencilere 15 gün içerisinde dönüş yapılacağı söylendiği halde geri dönüş 2 ay sonra yapılmış. Durum böyle olunca öğrenciler çaresiz kalmış. Tabi bundan sonra dershane tarafından eğitim yok görülmeyen derslerin ücretlerin talebi var. 

BİR GARİP ÜCRETLENDİRME

2019 İlk aylarında dershaneye kayıt yaptıranlar erken kayıt yaptırarak 3.000 tl ye kayıt yaptırırlarken 2019 ağustos-eylül ayında kayıt yaptıranlar 5.600 tl kayıt yaptırdılar. 5 veya 6 ay eğitim alan öğrenciler ödemelerini ay ay yapıyorlardı. 6 aylık ödeme yapan öğrenciler 3.360 tl ödeme yapmış oldular. (aynı yıl içerisinde erken kayıt yaptıran öğrencilerden fazla ödediler) Mart ayından sonra öğrenciler eğitim alamadıkları halde RS Eğitim Ltd. Şti Pegem Akademi öğrencilerden aldıkları senetleri direk icraya vermesinden dolayı, öğrenciler hem 2.200 tl, hemden 1000 tl avukatlık ve masraf ödemek zorunda kaldılar.

5.600 tl ye kayıt yaptıran öğrenciler anlaşma süresinin yarısını eğitim aldıkları halde 6.600 tl ödemek zorunda kaldılar.

RS Eğitim Ltd. Şti Pegem Akademi dershanesine gitmek isteyenlere önemli uyarımız.

Hem sözleşme imzalatıyorlar hemde senet alıyorlar. Ellerinde senet olduğu için sözleşme şartlarından birine veya bir kaçına uymadığınız takdirde bu ulusal bir sorun olan hastalık dahi olsa, eğitim vermeseler bile direk İCRAYA veriyorlar. Hiç bir şey yapamıyorsunuz. Kısacası dershane hak etmediği, ders vermedikleri halde sizden bütün parayı alabiliyorlar.   

Öğrenciler Çaresi, Veliler Çaresiz.

RS Eğitim Ltd. Şti Pegem Akademi dershanesi tarafından Velilerin haberi olmadan öğrencilerden aldıkları senetler içraya verildiğinden senetlerden habersiz veliler bu icra borçlarını ödemek zorunda kalaıyorlar. 

Tüketici hakem heyetlerine şikayet etseler oradan sonuç çıkmıyor. (Şikayetin üzerinden 2-3 ay geçmesine rağmen hala cevap çıkacak)

Dava açsalar, ödeyecekleri masraf ödeyecekleri borçtan fazla.

Kaç öğrencinin RS Eğitim Ltd. Şti Pegem Akademi hakkında dava açtıklarını bilmiyoruz. Fakat Şikayetvar.com sitesine yapılan şikayetlere baktığımızda 05.05.2021 tarihi itibari ile Pegem Akademi  hakkında 409 şikayet yapılmış. Bu şikayetlerin ½ 90’ı çözülmemiş.

Bu şikayetlerden bir kaçı

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Camilerimiz kadın-erkek ayrımı olmaksızın herkese açıktırÖnceki Haber

Camilerimiz kadın-erkek ayrımı olmaksızı...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!