Şerefli bir nesil bu düzeni değiştirmeye geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​DİYANET HABER- “Dünya 5’ten büyüktür”, “Anadolu dünyanın bütün mazlumlarının anasıdır” ve “Bu hilalli bayrak, Hz. İbrahim’den(as) miras; izzet, hürriyet ve ittihat ile tevhidin sancağıdır” dediğimiz için saldırıyorlar. Dört yanımıza ifrit kapanları kurdular; çünkü kendi derdimize düşüp asıl hikâyemizden vazgeçmemizi, sömürgeciliğe “dünya gerçeği” emperyalizme de denge diye tapmamızı istiyorlar..

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

“Dünya 5’ten büyüktür”, “Anadolu dünyanın bütün mazlumlarının anasıdır” ve “Bu hilalli bayrak, Hz. İbrahim’den(as) miras; izzet, hürriyet ve ittihat ile tevhidin sancağıdır” dediğimiz için saldırıyorlar. Dört yanımıza ifrit kapanları kurdular; çünkü kendi derdimize düşüp asıl hikâyemizden vazgeçmemizi, sömürgeciliğe “dünya gerçeği” emperyalizme de denge diye tapmamızı istiyorlar.. 

Seyyid Muhammed Dehlevî Hazretleri şöyle buyuruyor:

“Oğul, bir mazlumun derdi ümmetin ortak imtihanı olduğu kadar ümmetin ortak malıdır. Dert, Allah'ın nimetlerindendir. Dertler, müminin düzeni değiştirmek için gireceği bir kapılardır. O kapıların çokça anahtarı vardır ve o anahtarlar müminin sadrındaki teklif hazineleridir. Sen adaleti teklif edeceksin, sen temizliği teklif edeceksin, sen merhameti teklif edeceksin, sen hürriyeti teklif edeceksin, sen şerefi teklif edeceksin. Dertlerle açılan kapıların önüne şeytanlar dizilir; çünkü o kapıdan geçenin rızaya kavuşacağını en iyi şeytanlar bilir. Sana kendi derdini gösterir, seni kendi derdinle oyalar.. Kendi derdine düşen, altına sarılıp gömülen habis tüccar gibidir. Şeytanlar ya da insi şeytanlar sana ‘Dünya düzeni böyle, iyi niyetliysen bu düzene ayak uydur, bu düzen içinde ne yapacaksan yap’ diyecekler, çünkü en çok senin elindeki tekliflerden korkuyorlar. Sen de ‘Ben bu düzeni değiştirmeyi teklif ediyorum, düzeni değiştirmekten başka da bir malım yoktur’ diyeceksin. Hiç unutma insan üç parçadan mülhemdir. Bunlardan ikisi emanettir, sadece biri insanın kendisine aittir. Birinci emanetin ruhundur, sana ait değildir, vahiyle çelişirsen ona eziyet ede ede ölürsün. İkinci emanetin bedendir o da sana ait değildir hakikatle çelişirsen emanetine zulm ede ede ölürsün. Sadece üçüncüsü sana aittir; o da yaptıkların ve taklitlerindir. Çünkü bilerek ya da bilmeyerek ne taklit ediyorsan onu dua ediyorsundur. Tekliflerini muhafaza et ki hazinen ziyan olmasın. Kimi taklit ettiğine dikkat et ki ahiretin ziyan olmasın...”

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Müdürleri ve STK’lardan İl Müftüsü Çelik’e Hayırlı Olsun ZiyaretiÖnceki Haber

İl Müdürleri ve STK’lardan İl Müftüsü Ç...

e-YDS sınav sonuçları açıklandı!Sonraki Haber

e-YDS sınav sonuçları açıklandı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!