Topbaş’ın cenaze namazını Başkan Erbaş kıldırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Topbaş’ın cenaze namazını Başkan Erbaş kıldırdı
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından caminin haziresine defnedildi

Tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş, son yolculuğuna uğurlandı.

Topbaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin omuzlarında Fatih Camii’ne getirildi. Taziyeleri Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş ile çocukları Hüseyin Ersan Topbaş, Mustafa Ömer Topbaş ve Kübra Kavurmacı kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdığı cenaze namazına, Kadir Topbaş'ın yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bürokrat ve siyasiler katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, Kadir Topbaş ile yol arkadaşlığının Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladığını belirterek, şunları söyledi:

"İmam hatip okuluna girdiğimizde Kadir Abimiz benim 4-5 sınıf önümdeydi ve o zamanlar aynı zamanda oranın da kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü. İstanbul'da Beyoğlu Belediye Başkanlığı, ardından İstanbul Belediye Başkanlığı ve bu süreç içerisinde devam eden bu yol arkadaşlığımız böyle geldi. Hepimizin mukadder akıbeti olan Rabbimden geldik tekrar Rabbimize döneceğiz, bundan kaçış yok. Şu anda hizmetinde bulunduğu İstanbul'umuzda Fatih Camii'nin musallasından inşallah uğurluyoruz Hakka."

Topbaş'ın cenazesinin Fatih Camii'nin haziresine defnedileceğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Orada da çok değerli arkadaşları olacak. O arkadaşlarıyla beraber de inşallah Rabbim sevgili Habibi'nin livaül hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluşturur. Hep birlikte bizleri buluşturur inşallah. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Malum büyük bir musibetle karşı karşıyayız. İşte bu koranavirüs belası birçok yol arkadaşlarımızı bizden ayırdı, ayırıyor ve büyük bir mücadele bu süreç içerisinde veriliyor. Rabbim yar, yardımcımız olsun. Tüm şehitlerimize Rabbim sevgili Habibi'ne komşu eylesin. Şu anda hasta yatağında medet bekleyenler var, Rabbim onlara da inşallah yardımını göndersin. Hep birlikte bir Fatiha ile Kadir Ağabeyimizi uğurlayalım inşallah."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise, namazın ardından yaptığı konuşmada, Mülk Suresinin ilk ayetlerini okuyarak şunları söyledi:

“Rasül-i Zişan Efendimiz, Mülk Suresini vefat eden yakınlarımızın ardından okunmasını tavsiye buyurur. Bu tavsiye bizim için çok önemli. Kur’an-ı Kerim’den okuduğumuz ayetlerin sevabını vefat eden insanlarımızın ruhlarına bağışlıyoruz. Ancak esas dersi bizim almamız gerekiyor. Ölülerden ziyade dirilerin ders alması gerekiyor. Rabbimiz buyuruyor ki, “Mülkü elinde bulunduran Allah'ın adı ne yücedir” yani hem yeryüzünde, kainatta ne varsa hepsinin sahibi olan Allah'tır, idarecisi olan da Allah'tır. Sonra, “Allah hayatı da ölümü de bakalım hanginiz daha güzel işler yapıyorsunuz diye sizi imtihan etmek için yarattı.” dünyada imtihan için varız. Dua ediyoruz inşallah, en güzel işleri yapmak hepimize nasip olur. Kadir Topbaş Beyefendiye de biz inanıyoruz ki en güzel işler yapmak nasip oldu. Rabbim dünyada iken insanlığın hayrına yaptığı her işi amel defterinde karşısına çıkarsın.”

Başkan Erbaş’ın helallik istemesinin ardından Kadir Topbaş'ın cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin omuzlarında camiden uğurlandı. Topbaş'ın cenazesi, Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PKK vahşeti! Gara'da 13 şehit... Malatya Valisi kimliklerini açıkladıÖnceki Haber

PKK vahşeti! Gara'da 13 şehit... Malatya...

Doğuştan engelli olana haksızlık mı yapılmıştır?Sonraki Haber

Doğuştan engelli olana haksızlık mı yapı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!