Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

BİR VAİZİN, KUR'AN MÜSLÜMANLIĞINDAN KORKMASI

" Onlara, " Allah'ın indirdiğine ve Resul'e gelin denildiği vakit, " Babalarımızı üzerinde bulduğumuz ( yol) bize yeter" derler. Ataları hiç bir şey bilmiyor ve doğru yol üzerinde bulunmuyor iseler de mi?" ( Mâide sûresi, âyet 104 )

Ne yazık ki, İlahiyat tahsili yapmış, yıllarca kürsülerde vaizlik yapan bir vaizin hezeyanları, Kur'an Müslümanlığından korkması, bunu da bir camii kürsüsünden halkın gözünün içine baka baka dile getirmesi midemizi bulandırmış; " yazıklar olsun!" demekten kendimizi alamadık!..

Zaten, kendisini dinleyen, hitap etmiş olduğu cemaat de bu sözlere isyan etmiş, bağıran, çağıran, öfkelenen, tepki gösteren insanların seslerini televizyon ekranından duymuş olduk..

01 Aralık 2017 cuma günü, cuma vaazında, ( Vizyon Tv. 58) Kur'an Müslümanlığının tehlikeli, zararlı bir gelişme olduğundan bahsetmesi, bizleri üzmüş üzdüğü kadar da kendi cemaatının bile tepki göstermesine, ileri-geri konuşmalarına sebep olmuştur!..

Kur'an Müslümanlığının; tehlikeli, riskli, İslam'a uymayan bir anlayış olduğunu , Pensilvanya da yaşayan meczup da aynen söylemişti. Çünkü, Kur'an Müslümanlığında, hikaye, öykü, mitoloji, efsaneleşmiş Kur'an dışı anlatımları bulunmamaktadır.

Kur'an Müslümanlığı'nda; sahih hadislere, mütevatir sünnete karşı bir antipati bulunmamaktadır. Ama, hadis adıyla, sünnet adıyla uydurulan, öne sürülen, sahih hadislere ve Kur'an ters düşen şeyleri kabul etmek mümkün olmamaktadır.

Dolayısıyla, ne yazık ki, ülkemizde; vaizlik sistemi tamamen çökmek üzeredir. Niçin ve neden? Çünkü, yıllardan beri, kürsülerimizde, Seadeti Ebediyye, İrşad, Tenbihul Gafilin, Envarul Aşıkın ve benzeri kitapların öne sürmüş oldukları akıl, Kur'an ve sahih sünnet dışı hikayelerin anlatılması, beyinleri, zihinleri bulandırmış oldukları nedeniyle çökmüştür!..

Ayrıca, bir vaizin, bir cuma günü, cuma saatinde halkın gözüne içerisine bakarak, " Kur'an Müslümanlığı"nın tehlikeli, rizikolu, yanlış, inkarcılık olarak anlatması, dile getirmesi ayıp değil midir?

Böyle bir vaiz, Kur'an ayetlerini okumayacak da, İncil ve Tevrat ayetlerini mi okuyacaktır? Ne kadar ayıp!.. Böylesi bir vaizin, öylesi bir selatin camide görev yapması, halka hitap etmesi çirkinliğin çirkinliği, Başkanlığın dikkatine sunulması gereken bir husustur..

Bu tür kimseler, Kur'an tefsirine, Kur'an mealine de karşıdırlar!.. Bunlar için, varsa da, yoksa da, hikaye, masal, öykü, keramet üstü şeyleri anlatarak, beyinleri yıkamak, insanları uyutmaktır.

Başkanlık; Kur'an Müslümanlığı adına, bu tür adamları sorgulamalı, soruşturmalı, arayıp sigaya çekmelidir. Ya bu tür geri, çağ dışı hallerinden feragat ederler, yoksa, vaizlik gibi mümtaz bir mesleği kendilerinin uydurmalarına alet edemezler!..

Adı geçen vaiz efendi; Mehmed Akif'in " Mevlid" şiirini okuyarak, sodhbetini sürdürüyordu. Oysa, şiirini okumuş olduğu büyük Akif'de Kur'an Müslümanı, kendisi gibi, çağ dışı, hurafe anlatan insanlara karşı bir alim idi!..

Aslında, Akif'in mezhebinin ne olduğunu bilmesi lazımdı bu vaizin. Bilmesi lazımdı ki, bir daha Akif'in şiirlerini kendi dar görüşlerine, çağ dışı anlatımlarına alet etmemeli idi!..

Artık yeter denilmelidir!.. Bu gidişata, hurafeciliğe, Kur'an'ın yukarılarda asılı olmasına, hikaye anlatımlarına bir son verilmelidir..

Netice olarak;

Başkanlığın; yeni dönemde bir düzene, bir intizama gireceğini ümid ediyoruz Zaten, intizam içerisinde çalışıyordu ama, ülkemizde, şeyhperestlik, tekkecilik, Mesihlik, mehdilik hayalleri ağır bastığı için, sesini gür çıkaramıyor, bunların üzerine üzerine gidilmiyordu.

Sayın Mehmet Görmez hocamız; sonuna kadar böylesi çağ dışı uydurmasyonlarla mücadele ederek görevini bırakmıştır.. İnşaallah!.. Ali Erbaş hocamızda, onun bıraktığı yerden görevi başlatır, Başkanlık bünyesinde ne kadar çömez, meczup kalıntısı var ise tamamını siler ve süpürür.

Bir kere, Pensilvanya'daki meczubun girmediği hiç alan kalmadığına göre, ne yazık ki, Başkanlığımız da, bu meczubun şerrinden, zararından, vermiş olduğu tahribattan nasibini almıştır. " Kur'an Müslümanlığı sapıklıktır" çirkin, iğrenç sözünü o kepaze herif söylemiştir..

Maalesef, hiç tahmin etmediğimiz Başkanlık; bu mevzuda fire vermiş, bir hayli İl Müftüsü, İlçe Müftüsü, İmam, Müezzin, Kur'an Kursu hocası oranın müridi olarak yakalanmıştır.. Ve halen de, temizlik, araştırma, soruşturma hız kesmeden devam etmektedir.

Rabbim!.. Bu aziz milleti Kur'an'dan, sahih hadisten uzak eylemesin!.. Hurafeciliğin şerrinden de emin eylesin.. Selam ve dua ile..

Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın