Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

İnce Giyerim İnce, Pempe Yakışlr Gence

Çok şükür (!) millet olarak İnce'yi de bulmuş olduk!.. İnce'nin; kürsüde konuşmasında istikrar yoktu. Bir oradan, bir buradan, attı ve tuttu.

Bazan, Kemalizm'den bahsetti, zaman oldu, Nazım'ı, solculuğu öne çıkardı, solcu olduğunu, Nazım'cı olduğunu itiraf eyledi.

Aslında, bu konuşmada tenakuz, çelişki, zikzak yeknesaklığını göstermiş oldu. Hem Kemalist, hem Nazımcı olmak, hem Atatürkçü, hem solcu olmak ne demektir?

Bilenler bilirler!.. Merhum Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca solculuğa, komünizme Nazım'a ters düşmüş, kabul etmemiş, komünizan derneklerini daha hayatta iken kapatmış bir liderdir.

İnce; kaybederse buradan kaybedecek, bağlı bulunduğu partiyi, siyasi yelpazeyi " Atatürk"çülükten kurtarması, ayıklaması, uzaklaştırması lazımdır..

Bendeniz, hep bunu sürekli düşünmüş, incelemiş bir insanım!.. Sol, Atatürkçülük, Kemalizm, Milli Mücadele, emperyalizme karşı cihad, Yunan'ın vatandan kovulması, top yekun milletin düşman güçlere karşı kıyamı, zihin dünyamı meşgul etmiştir.

Hal böyle iken, Türkiye solcuları, komünizma iman edenler, kurtuluşu, felahı, rahatı, huzuru orada görenler var sayanlar yanılmaktadır.

Yukarı satırlarda da ifade etmiş olduğum gibi, İnce; solculuğu, Nazımcılığı, Atatürkçülükle karıştırmamalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bilinçli, bilge insandı, Hayatında iken, dört bin kitabı ikişer kere okuyan bir liderdir.

İnce, hayatında ne okumuştur, neleri incelemiştir, ne okumaktadır? Bir kere, Nazım'ı bile tanımamıştır!.. Nazım'ın, mezarı nerede, niçin Moskova'da bulunmaktadır?

Nazım derki:

"Stalin benim için mühimdir. Gözümün ışığı, fikirlerimin kaynağıdır. Beni Stalin yarattı... Her şeyimi ona borçluyum.

Ömrünü " din afyondur" diyen komünizmin propagandasına vakfetmiş, ateizmi, Allahsızlığı sistem haline getirmeye çalışan bir düzeni savunmuştur.

Atatürk'ün:

Nazım'ın Hazar şiirini dinlediğinde çevresindekilere, " Bu şiirlerde Türk milletinin hayatına kasteden bir bomba var"

Nazım'ın komünistçe şiiri: " Trabzon'dan bir motor açılıyor; Sahilde kalabalık; Motoru taşlıyorlar, Son perdeye başlıyorlar. Burjuva Kemal'in omuzuna binmiş, Kemal kumandanın kordonuna."

İşte, Nazımcılık, sol, sosyalizm budur. Böyle Nazım'cılığı, Atatürk'ün anlayışının, millet sevdasının neresine yerleştirmeliyiz?

İnce bey, buyursun, meydanlarda, kürsülerde soldan, solculuktan bahsetsin!.. Bazan da, sahil boylarında, strant alanlarında, şezlonglarda şarabını, birasını yudumlasın!..

Belki de,

Facebook Yorum

Yorum Yazın