Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

MESCİD-İ AKSA'DA KAN VE GÖZ YAŞI !.. 

Üzülerek, teessürle belirtmeliyim ki, şu mübarek Ramazan günlerinde, teravih anlarında, Kadir gecesinde , Fiilistin'li sahipsiz, kimsesiz Müslümanlar kanla karşılaşmışlar, göz yaşları ile hayatlarını devam etttirmektedirler.

     Gördüğüm kadarıyla, yine ellerinde sapan taşı, çelik, çomaktan başka kendilerini müdafaa edecek bir aletleri bulunmamaktadır. 

     Diğer taraftan, dünyanın en zengin ülkesi sayılın Suudi ABD ülkesi, Dubai, Bae, Kuveyt ve benzeri İslam ülkeleri, bu manzaraya kıçlarını dönmüşler, kulaklarını tıkamışlar, gözlerini kapayıp zevkü sefa  alemlerine dalmış durumdadırlar. 

      Ürdün, Mısır, Tunus, Cezayir, Yemen, Çad, Somali, Irak, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Türkiye ve benzeri İslam diyarları kendi başlarının çarelerine düşmüşler, kendi başlarındaki anarşizm, terör hastalıkları ile iştigal etmektedirler. 

     Her nereye giitmiş olsak karşımıza bir virane çıkmakta, orada bir göz yaşı, kan aktığı görülmektedir. Emperyal güçler, süper devletlerden " Tıss" bile yoktur. 

       Sovyet Rusya, ABD. Fransa, Almanya, Engeland ve benzeri süper ülkeler, " keyfimiz kaçar" endişesi ile kıllarını bile kıpırdatmamaktadırlar. 

        Oysa, 1948 yıllarında kurulan siyonist bir devlet, günümüz dünyasında takriben Filistin'in tamamını almış, mazlum Filistin'li Müslümanları yerlerinden, yurtlarından tard ederek,, onların kollarını, kanatlarını canlı canlı kırarak ayaklarının altında ezmektedirler. 

      Hal böyle iken, pozisyon bu minval üzere iken, diyoruz ki, " yok mudur onlara sahip çıkacak bir yiğit el, bir kahraman, bir mücahid?" demekten kendimizi alamıyoruz. 

      Mangalda kül bırakmayan İran Şii devletine ne oldu? Sesi, sedası boğazına mı kaymış oldu? Yoksa, iki yüzlülük, Müslüman gibi görünme, yaşama hoşlarına mı gitmektedir? 

      Vallahi, billahi tüm görmüş olduğumuz çirkin manzara karşısında hüzünlenmemek, göz yaşlarına boğulmamak mümkün müdür? 

     Hangi Müslüman birey ve ülke insanı bu durum karşısında, bu vahşetten ötürü rahat ve mutlu yaşamaktadır?  Hal böyle iken;

       Eminim ki, inanıyorum ki, bir devlet, bir ülke Müslümanları bulunmaktadır ki, asırlardan beri böyle olduğu gibi, yine kollarını sıvayacaklar, yine tozlu yollara düşerek, ezilenin, öldürülenin,şehid edilenin, kadının, kızanın, çocuğun yanında yerini alacaktır. 

       İşte, o millet ki, uyumayan, kuru kuru seyretmeyen, içi yanan, içi yangına dönen bir millet ki, Müslüman Türk milletidir. 

       Çünkü, o topraklarda atalarının at izleri, kılıç şakırtıları hali hazır yankılanmaktadır. Selahaddin-i Eyyubi'nin, Yavuz'un, Kanuni'nin tekbirleri halen Filistin topraklarında sükut etmiş, bitmiş değildir. 

     Unutulmamalıdır ki, varsın Suudi Arabia milleti, kendi keyiflerine, rahat ve rehavetlerine baksınlar, İspanya sahillerinde, ABD'nin Miamı kendinde zevkü sefalarına, çirkin fuhşiyyat alemlerine  dalmış osunlar!..,

       Netice olarak;

     Bin bir ümitle, iştiyakla bekliyorum ki, Somali'de olduğu gibi, Bosna'da yaşandığı, Afgan'da tezahür ettiği gibi, Kıbrıs'ta yeri göğü inlettiği gibi, libya'da Hafter piçlerini tarümar ettiği üzere Flistin topraklarında da bir akıncı ordu ansızın görünmüş olacaktır!..

     İşte, o yılmaz ordu Müslüman Türkiye ordusu olacaktır!.. Mescid-i Aksa'ya da Mehmetçiklerini gönderecek, orayı da disipline edecektir. Bunun dışında başka bir alternatif bulunmamaktadır. 

      Varsın, Kâbe'nin imamı, Beytullah'da ağlayarak namazlarını kıldırmış olsun!.. Ağlamak çare olsaydı, her işimizi ağlayarak hallederdik. Ama, ağlamakla olmuyor, ağlamak söz konusu ızdıraba çare değildir. 

     Bendeniz, bir fani kul olarak, bir vatansever olarak, bir Müslüman camiayı kucaklar olarak, bunu ümit ediyor, bunu umuyor, bunu bekliyorum.

     Rabbim!.. Filistinli Müslümanın yâr ve yardımcısı olsun!.. Onların en büyük destekçisi olan bizlere de aşkı iman, cesaret, korkusuzluk bilinci nasibi müyesser eylesin!.. Selam ve dua ile...

     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın