Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

SANATÇILARIMIZ; AFRİN'A DESTEK İÇİN HATAY'DA

Hakikaten, dünkü sanatçılarımızla, bu günkü sanatçılarımız arasında bir kıyas yapacak olursam, istisnalar kaideyi bozmaz derler ya, bu günkü sanatçılarımızı kutluyor, gözlerinden öpüyorum.. Sağ olsunlar, var olsunlar!..

" Zeytindalı Harekatı"na destek için otobüslerle yollara düşmüşler, hedefleri Hatay!.. Ama, otobüsün içerisinde de boş durmak yok!.. Dillerde, name name türkülerimiz, musikimiz, " burası hoştur" yanık yanık türkülerimiz!.. Hem de ne güzel dillendiriyorlar ve o tatlı sesleri ile dile getiriyorlar!..

Kimler yoktur ki. İbrahim Tatlıses, Alişan, Hülya Koçyiğit, Ajda Pekkan, Esat Kabaklı, Cengiz Kurtoğlu, Yavuz Bingöl ve isimlerini hatırlayamadığım iki yüz tane sanatçı!..

Esat Kabaklı, " Ez oğul!".. müthiş türküsü ile, herkesi heyecanlandırıyor, coşku veriyor, imandan imana sürüklüyordu.

Millet olarak, çok çok hasret kaldık, böylesi diriliş yüklü hallere, hareketlere ve eylemlere!.. Çünkü, takriben bir asırdır, sanatçılık adına, ülkemiz sokaklarında, sahnelerinde, film setlerinde sol, solculuk, komünizan naralar, sözler işittik ve dinlemiş olduk.

Bu günlere şükürler olsun ki, bu aziz millet, bu günleri de görmüş oldu!.. Sanatçılarımız; iyi bir beldeye, güzel bir İl'imize hareket etmişlerdir!.. Medeniyetler beşiği Hatay'a!..

O Hatay ki, ilmin, irfanın, Arabi makamlarla Kur'an tilavetinin nam salmış olduğu vilayetimiz!.. Bendeniz, Medeniyetler beşiği Hatay'da hafızlık yapmış oldum!.. Tuzunu, ekmeğini yedim, suyunu içtim ve havasını teneffüs ettim.. Misafirperver insanlar!..

Habibi Neccar camii ki, tarihi camimizdir!.. Orada iki Havarinin türbeleri ve Yasin suresinde enine boyuna zikredilen Habib-i Neccar hazeratının türbesi vardır!..

Bağları ile, bahçeleri ile ünlü Harbiye mekanı!.. Benim kalmış olduğum yıl 1969 idi!.. O zaman ki, ehli Kur'an'ı unutmam, Fuat Şenses hoca, hayatta mıdır bilmiyorum. Allah rahmet eylesin..

Hasılı, Antakya İl'imiz bir ilim şehridir, genelde vatansever insanlardır!.. Askerimizi sever ve sayarlar!.. Dolayısıyla, sanatçılarımız; yerinde, zamanında bir iş yapmışlardır!..

Sanatçılarımız, bu milletin sesi ve soluğudur!.. Onların filmleriyle, senaryoları ile bu milletin çocukları, kimi zaman ağlamış, ekseri zamanlarda gülmüştür.

Hülya Koçyiğit hanım, hanım efendiliği ile, sevecenliği ile, ağırbaşlılığı ile kendini milletine sevdirmiş, saydırmış bir bayandır!.. İbrahim Tatlıses'i kim geri plana atabilir?..

Sanatçılarımızın, Afrin'a destek yürüyüşleri önemlidir!.. Gezmiş, görmüş olduğu yerleri her sanatçı, bağlı bulunduğu, meşgul olduğu sanat dalına taşıyacak, askerimiz de; bu taşımadan dolayı onur duyacaktır!..

Ne yazık ki, bir asra yakındır, yüklü tarihimiz, zengin kültürümüz sahnelere, film setlerine giremedi!.. Abidik, gubidik şeylerden fırsat bulamadık.. Sinemalarımız, sürekli nahoş şeyleri, din, iman, maneviyat düşmanlığı yapılmış oldu!..

Çıplaklık kültürü, tesettür düşmanlığı yapıldı!.. Sanat adına, aşüftelik sergilendi ve sahnelendi!..Cüneyt Arkın'ın; ( Allah uzun ömürler versin) filmlerini arzu eder, candan özler ve izler idik!..

Dolayısıyla, şimdiki, bu ülkeye, bu millete gönül vermiş sanatkarlarımızda, inşallah!.. Yine aynısını yapacaklar, milletimize moral olacaklar, yeniden dirilişimize, Kur'anî sesimize öncülük yapacaklardır!..

Netice olarak;

Tüm sanatçılarımızın askerimize moral yürüyüşlerini kutluyor tamamına dualarımızı, sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz..

Umarız ki, bundan sonraki yaşamlarında, tüm dünyaya örnek olacak vaziyet alacaklar, fetihlerimizi, fatihlerimizi, coşku dolu akınlarımızı güne taşıyacaklardır.

"Afrin Harekatını" destekledikleri gibi, Mohaç, Malazgirt, Kıbrıs Harekatı, Kore yiğitliğimiz, Yemen türkülerimiz, "Kara Çadır " isimli yanık türkülerimiz onları coşturacak, bu heyecanla neler neler yapacaklardır!..

Afşin İlçemizde. mahalli sanatçılarımızda yürümüşlerdi. Erbabi, Haşim Kalender, Erol Boyunduruk, Mustafa Hamiş, Celal Çaçan, Ozan Nuri, Osman Konak ve benzerlerine de teşekkürlerimi sunuyorum..

Kut'ul Amare; filmlere taşınacak, dizilerde yer alacak, Yavuz cihangirin Ridaniye, Mercidabık ve Çaldıran haykırışları, film setlerini, televizyon ekranlarını süsleyecektir..

Gazi Mustafa Kemal'in, Hattı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır, o satıh ki bütün vatandır" sözleri tarihleşecek, o ses Afrin'da, Cinderesi'nde, tüm Suriye diyarlarında duyulacaktır!..

Son söz olarak, destek yürüyüşüne katılan ve imkansızlık dolayısıyla katılamayan ( Ferdi Tayfur gibi) sanatçılarımıza da sağlıklı ömür, afiyet diliyorum.. Tamamına teşekkürler!.. Sağ olsunlar, var olsunlar!.. Selam ve dua ile..

Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın