Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

Subaylar Üniforma İle Namaz Kılamazlar mı?

SUBAYLARIMIZ ÜNİFORMA NAMAZ KILAMAZLAR MI?.. 


     Küstahça bir suçlama!..1940-1950 arası yılların vermiş olduğu alışkanlık sebebiyle, bir gazeteci şöyle diyor. " Türk subay ve generalleri üniforma ile namaz kılamazlar!"

        Hayasızca, edepsizce, utanmadan, sıkılmadan söylenmiş bir söz!.. Yahu, bay gazeteci geçinen dinden, imandan, İslam'dan haberi olmayan gazeteci biçare, sen hiç tarih okumuyor musun?

     Tarih boyunca gerek imparatorluk döneminde, gerekse Cumhuriyet devirinde binlerce general gelmiş ve geçmiştir. Merhum Kazım Karabekir paşa, Mareşal Fevzi Çakmak paşa ve sair isimlerini zikretmediğim binlerce alnı secdeli paşalarımız dar-ı bekaya göçüp gitmişlerdir. 

     Ama, tamamının alnı secdeli, rükulu, Allah'a karşı kıyamda duran insanlardı!.. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'de Balıkesir'de meşhur hutbesini okumuş, milletine seslenmiştir. 

       Tabii ki, içimizden senin gibi kıblesi Kabe değilde, Batı, Moskova ve ABD. olan insancıklar bulunmaktadır. Ama, ne yaparsanız yapınız.. İnsanların inancını, namazlarını, veya dini akidelerini yok etmeniz mümkün olmayacaktır. 

    Bir Yahudi generali, Sinagog'ta ibadetini yapar, Hristiyan generalde Kilise'ye giderek inancının gereği vecibelerini tatbik safhasına kor. 

       Ya sen, bay gazeteci, inanç fıkarası insan!.. Ne yaparsan yap, nereye kaçarsan kaç, yer yüzünde, inançsız insan bulamıyacaksındır!.. 

     Hal böyle iken, bizim içimizde yaşayıpta, bu v atanın ekmeğini yiyip, suyunu içipde, havasını teneffüs edipte, sonra da cihanşümul bir dinin ilkelerine ve emirlerine saldırman mümkün değildir. Çünkü,

      Senin arzu etmiş olduğun 60-70 sene önceki ne profesör bulabilirsin, nede general!.. Hatta, sana açıkca ifade edeyim ki, dünün genel kurmay başkanı ki, şimdilerde Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar paşadır. 

      Kendisi, Allah'a karşı kulluk görevlerini aksatmadan yaptığı gibi, kendi İl'i Kayseri'de bir camii yaptırmıştır ki, insanlar orada Allah'a ubudiyette bulunsunlar diye!.. 


     Sanırım, Kuzey Irak'a geçen subaylarımızın, erlerimizin " Kızılelma'ya" , veya Suriye'nin tüm hudut boyunda görev yapmakta olan yiğit insanlar, kimi Kur'an'lı, kimilerinin ağızları ezanlı, kimileri mescid kuşları, kimileri de üniformaları ile yeri göğü ezan sesleri ile inletmektedirler!..

      Bay Gazeteci (!), 

      Sen, aslında yanlış bir vatanda yaşamaktasın!.. Yüz bini aşkın camileri ile herkese, her kesime hizmet eden bir ülkede bulunuyorsun!.. Sen ne yapıp et, inançsız, maneviyatsız bir ülke bul, oraya iltica et, şayet bulabilirsen!.

     Komünizm iflas etmiş, batıl yok olmuş, inançsızlık ömür miadını tamamlamış, herkes, her kesim, dini sorgulamakta, dine sığınmakta. ya sen ne yapacaksın?.. Moskova'ya gitsen, boşa yolculuk yapmış olursun, Vatikan'a gitsen zaten seni o topraklara sokmazlar, bu kişi " mürted" diye!.. 

     Hasılı işin zor görünüyor!.. Ne yaparsan yap, nerede yaşamak istersen iste, kafana, inkarına uygun bir yer bulamayacaksın, hatta, göklere feveran etsen bile, göklerde uçmakta olan Ebabil kuşları bile seni gagalayacak, seni güçleri nisbetinde kovacaklardır!.. 

     Netice olarak;

       Bay gazeteci, gel bir düşün, İslam mantığını, İslam'ın insaniliğini, çevreciliğini, metafizik anlayışını, felsefesini, tekniğe, teknolojiye vermiş olduğu değerleri bir bir incele, ondan sonra da gel alnını secdeye koy!.. 

      Bu gidişatın hayra alamet değildir!.. Ya birde öldüğünü, mevt olduğunu düşünelim!.. O vakit seni kim, kimler teşyi edecek, hangi mahalle defnedecekler? Ölüyün yakılmasını vasiyet etsen, Hristiyanlık seni kabul etmez, Yahudilik, kat'iyyen seni muhitine sokmaz, Zerdüştizm'den, Nirvana'dan da haberin yok, o halde, seni Müslüman milletler ne yapsın?

     Hal böyle iken, sen, bir çirkefin içerisinde ömür tüketirken, bırak Generallerin üniformaları ile, kılıçları ile,silahları namaz kılmalarını, cuma hutbesi dinlemelerini!..  

      Bilmem ki, senin ceddinden cepheye gitmiş, askerlik yapmış bir üniformalı var mıdır? Var ise, bunlar cepheye gider iken, hiç Allah Allah dememişler midir? 

       Rabbim!.. Senini gibi müfritlere, inançsızlara akli muvazene bahşeylesin de mes'eleleri iyice tefrik edesin!.. Selam ve dua ile...

     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın