Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

TEHCİR İLE, MASUM BİR MİLLETİN SUÇLANMASI!.. 

     Aziz ceddimiz, yer yüzünün unutulmaz bir milleti olan neslimiz, asırlarca, dünyada barış için, barışın var olması, sulh ve sükunun ebedi yaşaması için çalışmış, çırpınmış bir millettir. 

     Savaş yıllarında bile, kaleler fethedilmiş, beldeler alınmış, şehirler kurtarılmış ama, hiç bir zaman, o alanlarda kan, kıtal, darp, vurma, kırma, öldürme, toptan yok etme eylemi olmamıştır. 

     Zaten, olmuş olsaydı, günümüz Batı ülkelerinin ekseri yerleşim birimlerinde Kilise, Manastır, rahip, rahibe diye bir kavram olmayacak, tamamı yıkılarak, yok edilerek, zorla İslamlaştırılmış bulunacaktı. 

       Ama, ne hazindir ki, tarih bilmeyen milletler, tarihi bilmekten kaçan süper ülkeler,  1915 olaylarını, tehciri, diasporayı araştırmaktan, sorgulamaktan, tarihi doğruların, gerçeklerin su yüzüne çıkmasından korkmaktadırlar. 

     Oysa, Türk'ün, Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin "  Ermeni Tehciri "diye bir proplemi bulunmamaktadır. Lakin, insan katlinden haz duyan Fransa'nın, ABD'nin ve benzeri kan içici ülkelerin bu çirkin iftiradan, yakıştırmadan çıkararları, amaçları bulunmaktadır. 

     Bir kere, Fransa ülkesinin, tüm dünyada bilhassa Ceyazir'de, kendi ülkmizde girişmiş olduğu katliam ve saldırılarda amaçlarının bilinmesi , tanınması, tüm insanlığın bilgi sahibi edilmesi gerekmez mi?

     Alman Hitler'inin kaç milyon kişinin hayatını söndürdüğünü, Fransa'nın Cezayir'de ne kadar Müslüman katlettiğini, Sovyet Rusya'nın gerek ikinci dünya harbinde, gerek birinci dünya savaşında ve gerekse Orta Asya Türkleri üzerinde yapmış olduğu katliam bu gün niçin gizlenmekte, neden tarih önünde hesabı verilmemektedir? 

       Anadolu'yu, ev ev geziniz, sorunuz, araştırınız.. Yani, Van vilayetini, K. Maraş İl ve İlçelerini, Adana'yı, Kozan'ı, Feke İlçesini, GöksunFındık beldesini, Andırın yerleşim biriminin Ermeni teröründen çekmiş olduğu faciayı bir bir araştırınız, soruşturunuz, karşınıza ne tür vahim sonuçlar çıkacaktır acaba? Yozgat'ı da unutmamak gerekir. 

     Milli şehidimiz Kaymakam Kemal beyin nahak yere idamını, Binbaşı Süleyman beyin Ermeni komitacıları tarafından şehid edilmesini insanlığın, insanımızın ve tüm ülke insanlarının bilmesi, tanıması lazımdır. 

     Türk insanı; teslim olmuş kadın ve erkek Ermeni insanlarını, el bebek, gül bebek bağrına basmış, sinesinde beslemiş, onların tüylerine bile bir halel gelmemesi için sayü gayret göstermiştir. 

     Türkiye topraklarının her yerinde, her beldesinde, Ermeni katliamlarından bir işaret, bir remz, bir sembol, bir alamet bulunmaktadır. Kimilerinin evleri yakılmış, kimileri Çarmıha gerilmiş, kimilerinin zorla ırzına geçilerek, 800 yıllık dostluğun, himayenin, hamiliğin intikamı alınmıştır. 

      1915 Ermeni tehcir harekatı bahane edilerek, Asala komitacıları tarafından onlarca diplomatımızı, hatta masum din adamı bile katledilmiştir. 

      K. Maraş'ta, G. Antep'te vukulan Ermeni katliamları halen belleğimizde terü taze yaşamakta, ne Sütçü İmam olayı, ne Rıdvan hoca heyecanı nede Şahin beyin direnişi unutulmayacaktır. 

     Halbu ki, ecdadımız, Batı ülkelerine girdiği zaman, halkın bağından üzüm almış ise, bedelini, yani ücretini bağın tevengine asmayı ihmal etmemiştir. Çünkü, kul hakkı, ister Müslim olsun, isterse gayri müslim olsun bizde önemli bir mes'eledir. 

     Netice olarak;

     Fransa, ABD. vesair ülke devletleri bir suçlu arayacaklarsa, aranmaktadır. Bunu önce kendi ülkelerinde arasınlar!.. Bosna-Hersek'te, Kırım Türklerine yapılan vahşette, Uygur Türklerine Çin'in yapmış olduğu mezalimde arasınlar. 

      Yoksa, böylesi bir sahte mesele ile, Türkiye topraklarına göz dikilmesini bu millet kabul etmeyecek, her defasında da bu tür sahte belge ve bilgileri, iddiaları, ithamları onların suratlarına çarpacaktır. 

     Hal böyle iken, artık insanlığın, insanların bilinç sahibi olması lazımdır. Alman'ın, Fransa'nın, Rusya'nın ve ABD'nin...Nerede bir zulüm yaşanıyor ise, oraya odaklanmalı, el birliği ile, gönül birliği ile o tür menfur vak'alar yok edilmelidir. 

      Kırk yıldan bu yana, aziz milletimiz, " Kürt-Türk" diye ayrımlara tabi tutularak, bebeler, kadınlar, ihtiyarlar bile öldürülmekte, evleri yakılmakta, ırkçılığa şemsiye tutulmaktadır. Bunun çaresi  bulunsun, oraya, buraya  sığınmış, dağ kovuklarında pinekleyen zavallıları kurtarmış olsunlar. 

       Türklerin; Ermeni milleti ile bir sorunu bulunmamaktadır. Sorun çıkaran, kaşınan bellidir, kaşıyanlarda daha iyice bellidir. Türkiye insanı, dünya barışı için her şeyi yapmaya hazır ve nazırdır.. Selam ve dua ile...

     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın