Baş Müderris Abdulkerim Çevik Hoca şehit edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baş Müderris Abdulkerim Çevik Hoca şehit edildi
Baş Müderris,Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu, Abdulkerim Çevik Hoca ders verdiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Baş Müderrisi,Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu, Abdulkerim Çevik Hoca ders verdiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit oldu.

Bölgenin önemli alimlerinden biri olan Abdulkerim Çevik Hoca düzenlenen saldrıı sonucu ağır yaralandı, kaldırıdlığı hastenede tüm müdahelelere rağmen kurtatılamayarak şehit oldu.

Olayın ardından gözaltına alınan Y.Ş'nin üzerinde 3 ruhsatsız silah bulundu. Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar da hastaneye giderek olay hakkında bilgi aldı.

Saldırının sebebi

Civar köyde iki aile arasında bir arazi yüzünden anlaşmazlık olduğu için arabulucu olarak merhum Şeyh Abdulkerim Çevik'e müracaat ediliyor. Mübarek de iki tarafı dinleyip aralarında hüküm verince haksız olan taraf bunu kabul etmiyor ve Şeyhi Medresede ders verdiği esnada şehid ediyor.

Müderrislik yapıyordu

Bitlis İli Güroymak İlçesinde bulunan Norşin medresesinde Başmüderris olan Abdulkerim Çevik, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İlahiyat ve Sosyoloji bölümleri mezunuydu.

Şeyh Abdülkerim Çevik kimdir?

Hazret namı ile maruf Şeyh Muhammed Diyaeddin’in (kuddise sırruhu) torunlarından Şeyh Ataullah’ın (kuddise sırruhu) evladlarından olan Seyda Abdulkerim Çevik, Bitlis İli Güroymak (Norşin) İlçesinde dünyaya geldi.

6 yaşında başladığı ilk eğitim ile birlikte, Norşin’de çeşitli medreselerde amcası Şeyh Muhammed Hafid (kuddise sırruhu), Şeyh Mazhar (kuddise sırruhu), Şeyh Fedli (kuddise sırruhu), Mele Sabri, Horasanlı Mele Ebubekir gibi büyük âlimlerin yanında medrese eğitimine başladı.

Medrese kitaplarının birçoğunu bu âlimlerin yanında okuduktan sonra, 1988 yılından itibaren, Seyda Burhaneddin’in Başmüderrisliğini yaptığı Siirt/Tillo Medresesinde eğitimine devam ederek 1991 yılında ilim icazetini aldı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet Kur'an Kursu, Yurt ve Pansiyon YönergesiÖnceki Haber

Diyanet Kur'an Kursu, Yurt ve Pansiyon Y...

Başkan Erbaş'tan TOKİ faizi açıklamasıSonraki Haber

Başkan Erbaş'tan TOKİ faizi açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!