BUNU MİSLİYLE ÖDERLER!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BUNU MİSLİYLE ÖDERLER!
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Suriye rejim güçleri tarafından İDLİP’te ordumuza yönelik saldırıyı kınayarak basın açıklaması yaptı.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Türüt, Ordumuza ve milletimize baş sağlığı dilerken, yaralı askerlerimize de acil şifa dileğinde bulunarak bu hain saldırıya destek veren Rusya’yı şiddetle kınadıklarını açıkladı. 33 ailenin ocağına ateş düştüğünü belirterek bunun misliyle karşılık bulacağını da sözlerine ekleyen Türüt şöyle dedi:

 “Milletimiz için acılı, kara bir gün. Üyesi olduğumuz NATO destek vermediği gibi, ABD, terör örgütlerine silah, teçhizat ve para vererek finanse ediyor. Rusya, Suriye topraklarındaki çıkarlarını hesap ederek Türkiye’ye karşı cephe almış durumda, Suriye rejimine destek veriyor. Hava sahasını kapatarak Türk Ordusunun rahat hareket etmesini engelliyor. Sınır güvenliğini korumakta kararlı olan Türkiye, vatandaşlarının can güvenliğini sağlayarak ülkenin huzuru için haklı bir mücadele verirken, dört yanından düşmanın hedefi haline gelmiş durumda.

Bilinmelidir ki, Suriye topraklarında yürütülen harekât Türkiye’nin haklı olduğu konu da yürüttüğü meşru bir harekâttır. Bunun yanı sıra her zaman mazlumun yanında yer alan Türk Ordusu, İDLİP’te de masum ve mazlum insanları korumaya çalışmaktadır. Hain Esed’in kendi vatandaşlarına karşı yürüttüğü zalim strateji ve zulüm politikasının karşısında dik duran sadece Türkiye… ABD, Suriye’de kendi çıkarlarının hesapları peşinde. Rusya’da aynı hesapları güdüyor. Türkiye’nin derdi ise sınırlarını güvence altına alabilmektir.

Gurur abidemiz olan Mehmetçik zor şartlara rağmen kahramanca mücadele vermektedir. Varlığıyla sadece bizim için değil, aynı zaman da mazlum milletler için de örnek olan Ordumuz, ABD ve Rusya’nın ikiyüzlü politikalarına rağmen mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Tarihimizde görüldüğü gibi, yiğit evlatlarımızın azimli, kararlı ve mücadeleci tutumu karşısında emperyalizm bir kez daha şaşkınlık yaşayacaktır.

33 Askerimizin şehit olduğu bu hain saldırıyı asla unutmayacağız. Türk Ordusu’nun haklı mücadelesini milletçe destekliyoruz, Ordumuzun yanındayız. Türkiye, İDLİP’te başarıya ulaşacak ve sınır güvenliğimizi sağlayacaktır. Aynı zaman da mazlum insanların da can güvenliğini sağlamış olacaktır.

Şehitlerimize yönelik saldırılar içimizi yaktı. Allah, Ordumuzu korusun, Mehmetçiklerimize yönelik hain kurşunlardan korusun. Yüce milletimiz bu kara günü atlatacak güçtedir. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Millet olarak devletimizin ve Ordumuzun yanında olma zamanıdır. Sağduyulu davranarak birlikteliğimizi koruyalım. Bu kötü günleri aşacak milli birlik ruhuna sahip bir milletiz.

ABD başta olmak üzere NATO üyesi ülkeleri ve Rusya’yı şiddetle kınıyoruz. İDLİP’te şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehit askerlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.”

Kaynak:Dini Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıkçılar Hac Sınavı İçin Ter DöktüÖnceki Haber

Sağlıkçılar Hac Sınavı İçin Ter Döktü

Diyanet duyurdu: Tüm camilerde okunacakSonraki Haber

Diyanet duyurdu: Tüm camilerde okunacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!