BİR MÜFTÜYE İFTİRA ATMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİR MÜFTÜYE İFTİRA ATMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI
Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Bir okulda din derslerine giren Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe Müftüsü, çirkin bir iftiraya maruz kalarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi. İddialara göre, yapılan sınıf başkanlığı seçiminde seçimi kaybeden kız öğrenci, müftünün teselli amaçlı kendisine sarıldığını ve bu sırada cinsel istismarda bulunduğunu öne sürerek şikayetçi oluyor ve hocamız tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.

İstanbul sözleşmesinin uzantısı 6284 sayılı kanun yüzünden öğretmenlerimiz ve hocalarımız yetim ve öksüz bir öğrencisinin, talebesinin başını dahi okşamaya korkar oldu. Düşük not verdiği için, kendisiyle tartıştığı için öğretmenine taciz iftirasında bulunan vakalarda ciddi artışlar var. İstanbul Sözleşmesi'nin bir ürünü olan 6284 sayılı kanun iftira yasasına dönüşmüş durumda. Kadının beyanının esas alındığı, delilsiz beyana dayalı bu kanuna göre iddia ıspatlanmadığı takdirde dahi muhataplar göz göre göre cezalandırılabilmektedir.

BU YASA YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMALIDIR

TBMM genel kurulunda ‘6284 bizim kırmızı çizgimizdir’ şeklinde haykıran Ak Parti grup başkan vekili Özlem Zengin’e çağrıda bulunuyoruz: Bizim kırmızı çizgimiz Kur’an ve Sünnet’tir. Binlerce insanımızı mağdur eden, aileleri dağıtan bu iftira yasası kırmızı çizgimiz olamaz, lütfen artık harekete geçiniz ve bu yasayı değiştiriniz. Aileyi dağıtıp ülkeleri kolay lokma haline getirmek isteyenlere fırsat vermeyiniz.’

İLÇE MÜFTÜMÜZÜ YEDİRMEYECEĞİZ

İlçeye atandığı günden beri personeliyle 7/24 çalışan, ciddi anlamda güzel işlere imza atan ve hizmet eden ilçe müftüsünün masum olduğuna inandıklarını söyleyen ilçe halkı, bu iddiaların asılsız olduğunu olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını savunuyor.

HOCAMIZIN YANINDAYIZ

Bugüne kadar Başkanlığımızın her kademesinde çalışan personelin yanında olan Mil Diyanet Sen, bu olayda da İlçe müftümüzün yanında olacak, atılması gereken adımları atacak, elinden gelen tüm gayreti gösterecektir. İlçe Müftümüzün yanındayız. Hocamızı 6284 sayılı iftira kanununa yedirmeyeceğiz inşaallah.

Buradan Diyanet İşleri Başkanlığımıza da çağrıda bulunuyoruz: Bir müftü kolay yetişmiyor. Lütfen sizler de gerekli girişimlerde ve temaslarda bulunarak müftümüze sahip çıkınız.

Celaleddin GÜL - Genel Başkan

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 2
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN
20 Ekim 20223 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

20 Ekim 20223 Tarihli Cuma Hutbesi

27 Ekim 20223 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

27 Ekim 20223 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!