ÇANAKKALE ZAFERİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇANAKKALE ZAFERİ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan DİYANET HAK VE ADALET SEN Genel Başkanı İbrahim KAYA, varlıkla yokluğun, güçle çaresizliğin mücadelesinde Hakk’ın istediği gibi bir sonucun ortaya çıktığını söyleyerek şöyle dedi:

ÇANAKKALE ZAFERİ, DESTAN YAZDIRAN BİR KAHRAMANLIĞIN ADIDIR

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan DİYANET HAK VE ADALET SEN Genel Başkanı İbrahim KAYA, varlıkla yokluğun, güçle çaresizliğin mücadelesinde Hakk’ın istediği gibi bir sonucun ortaya çıktığını söyleyerek şöyle dedi:

“Çanakkale Deniz Zaferi tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlığın öyküsüdür. Bağımsızlığın ve milli mücadelenin adıdır. Cengâverlerimiz Çanakkale’de neden canlarını verdiler? Kanlarını neden döktüler? Hiç düşünmeden neden ölüme koştular? İşte bu soruların cevabını bulduğumuz zaman Çanakkale’nin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Zira Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale ruhuyla bugünlere gelebilmiş ve gelişebilmiştir.

Çanakkale’de destanlaşan bu kahramanlığın adı vatan, millet, bayrak, din ve namustur. Çocuk yaştaki eriyle, yaşlısıyla, kızı ve kadınıyla henüz millet şuurunun şekillenmediği bu dönem de esaret altında yaşamamak, kutsal saydığı değerlerini korumak uğruna can veren halk, milli ve manevi ruhun verdiği büyük güçle adeta şahlanmıştır. Bu nedenle Çanakkale sadece bir savaşın adı değil, aynı zamanda Müslüman Türk’ün emperyalizmi çökerttiği büyük mücadelenin adı, mağdur ve mazlum milletlere örnek olmuş bir kahramanlık destanı, esaret altındaki milletlere bağımsızlık ve özgürlük aşılayan bir meşalenin adıdır. Vatan, bayrak ve din aşkı adeta gönüllere çöreklenmiş, derin bir heyecana ve mücadele azmine neden olmuştur. Allah, Kur’an, Peygamber aşkıyla coşan milletin yüreği istiklal ve bağımsızlığı için kahramanca direnmiş, kan dökmüş, kanı dökülmüş şehit olmuştur.

Çanakkale Zaferi, millet olma bilincini geliştirmiş, milletin farklı etnik köken, farklı dil ve inançla birlikte huzurlu bir şekilde yaşayabileceği bir vatan toprağı kazandırmıştır. Çanakkale Zaferi kültürümüzün zenginleşmesini ve gelişmesini sağlamıştır. Tarihin akışını değiştirmesi açısından da son derece önemli bir zaferdir. Çünkü Çanakkale Zaferiyle birlikte esaret altında yaşayan milletler kendilerine inanıp güvendikleri takdirde başarabileceklerini görmüşlerdir.

Bizlere vatan, bayrak ve inanç bağlamında coşkulu bir duygu yaşatan, istikbal ve istiklalimizin önünü açarak özgürlüğümüzü veren aziz şehitlerimiz gönlümüzde her zaman yaşayacaktır. Onlar, bu milletin gönlünde ebediyete kadar yaşamayı hak etmişlerdir. Bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan, huzur ve güven içinde yaşamamız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yaptığı fedakârlık hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu vesileyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amerika'ya İslam'ı Getiren 6 Afrikalı MüslümanÖnceki Haber

Amerika'ya İslam'ı Getiren 6 Afrikalı Mü...

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİSonraki Haber

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!