İl Müftüsü Açık İçin Veda Yemeği Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Müftüsü Açık İçin Veda Yemeği Düzenlendi
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Diyanet İşleri Başkanlığında Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı olarak atanan İl Müftüsü İhsan Açık için düzenlenen veda yemeğine katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Diyanet İşleri Başkanlığında Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı olarak atanan İl Müftüsü İhsan Açık için düzenlenen veda yemeğine katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftülüğünün 1 yıllık icraatlarının gösterimi ile başlayan programa Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, daire müdürleri ve Müftülük personeli katıldı.

Veda programında birer konuşma yapan Kampüs Cami İmam Hatibi Erol Demir, İl Vaizi Mehmet Çatallar, Sapanca İlçe Müftüsü Faruk Çelik, İl Müftü Yardımcısı Faruk Güneş ve İl Müftü Vekili Paşa Bektaş, İl Müftüsü İhsan Açık ile birlikte görev yaptıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek duygularını da dile getirdiler.

“Uyumlu Bir Şekilde Çalıştık”
Vedaların üzücü bir tarafı olduğunu, ancak her vedanın yeni bir başlangıca vesile olması sebebiyle farklı bir duygu yaşattığını ifade eden İl Müftüsü İhsan Açık, “Ölüm bir veda gibi görünse de yeni bir başlangıca vesile olmasından dolayı Allah’ın izniyle daha tatlı oluyor. Rabbimizden gittiğimiz yerde bize daha güzel işler yapmayı vesile kılmasını diliyorum. Dualarınızda olmayı arzu ediyorum. İl Müftüsünün din hizmetindeki rolünü ben en fazla yüzde 10 olarak görüyorum, yüzde 90’ı birlikte çalıştığınız personelin katkısıyla ilgilidir. Çünkü bir yerde Müftü olmasa da yüzde 90 ile hizmetler yine devam eder. Sakarya’da görev yaptığım süre içerisinde hizmetlisinden şefine kadar, vaizlerinden şube müdürlerine kadar, İmam Hatiplerimizden İlçe Müftülerimize, İl Müftü Yardımcılarımıza kadar herkesle çok uyumlu bir şekilde çalıştık.

“Muhacir ve Ensar İlişkisi Önemli”
Hicret etmenin ve muhacir olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Her yeri muhacirlerin kalkındırdığına inanıyorum. Şehirleri muhacirler kurar, Ensar da uyum sağlarsa o şehir daima kalkınır. Bu şekilde hem madden hem manen muhacire gönlünü açan her yer bana göre Medine olmuştur, Medine olabilmiştir, Sakarya’nın da bu şehirlerden birisi olduğuna inanıyorum.

Hasbelkader beşeri ilişkilerden dolayı mutlaka yanlışımız olmuştur, eksiğimiz olmuştur, bunun için hepinizin hakkını helal etmesini istiyorum” diye konuştu.

“Her Başlangıcın Bir Bitişi Vardır”
Her başlangıcın bir bitişin de işareti olduğuna değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Tayine tabi olan devlet memurları, bu duyguları gerek kendi hayatlarında, gerekse mesai arkadaşları ile ayrılırken çok yoğun hissederler. Görev alınan her yerde her zaman bir başlangıç, bir bitiş mutlaka olacaktır. Kişi nasibi olduğu kadar bir yerde kalacak, hizmetini yapacak, dostluklar edinecek, daha sonra da oradan ayrılacaktır. Bu kubbede baki kalan yalnızca hoş bir sedadır. Mesai arkadaşları da biraz önceki konuşmalarında İl Müftümüzün burada hoş bir seda bıraktığının işareti, ispatı olarak fikirlerini paylaştılar. Yine izlemiş olduğumuz video görüntülerinde de bir yılın ötesini aşacak çalışmaların yapıldığını, önemli bir gayretin olduğunu da hep birlikte görmüş olduk.

“Görev Yerlerimizi Bazen Sayamıyoruz”
Bizler mesai arkadaşlarımızla geçirdiğimiz süreleri kıymetli zamanlar olarak biliyoruz. Sayın Müftümüz ile geçen yıl 1’er gün arayla göreve başladığımızı hatırlıyorum, ben 1 gün önce başladım. Müftü Beye kaçıncı ayrılışınız diye sorduğumda kendileri sayamadığını söyledi. Biz bazen sayılamayacak derecede farklı yerlerde görev yapıp orada gönlümüzün bir parçasını bırakarak ayrılıyoruz, yüreğimiz orada kalıyor. Dostluklarımızı beraber götürecek bir tarzda yeni yerdeki görevimize de aynı heyecanla başlıyoruz.

“81 İl İle Birlikte Uluslararası Alanda da Sorumluluk Aldı”
Müftü Beyin buradaki sorumluluk alanı İlimizle sınırlı idi, ancak bundan sonra 81 vilayet ile birlikte uluslararası coğrafya da sorumluluk alanına girmiş oldu. Burada yapılan hizmetler gibi gittikleri yerlerde de faydalı hizmetleri olmasını temenni ediyoruz. İnşallah burada kazanılan dostluklar, hem 81 ile hem de özelinde Sakarya’ya daha faydalı hizmetlerin gelmesine birer vesile olacaktır.

Bu davete icabet eden bütün mesai arkadaşlarıma, tüm davetlilere ve Sakarya’mıza yapmış olduğunu hizmetlerden dolayı Sakarya Valisi olarak Müftü Beye teşekkür ediyorum. Yeni görevinin de hayırlı, uğurlu olmasını, ailesiyle birlikte daha da güzel ve sağlık dolu bir ömür diliyorum” dedi

Programın sonunda İl Müftüsü Açık’a yeni görev yerinde başarılar dilediğini de ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Dünya Dini Liderleri Bakü Zirvesi’ne katıldıÖnceki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Dünya Dini...

Camilerin açık tutulması genelgesi yürürlükten kaldırılmıştırSonraki Haber

Camilerin açık tutulması genelgesi yürür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!