Kur'an kurslarında eğitim, uzaktan devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kur'an kurslarında eğitim, uzaktan devam ediyor
Diyanet İşleri Başkanlığınca Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kur'an kurslarında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından, Batman Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kursları eğitimlerine uzaktan gerçekleştirmeye başladı.

Rahmet iklimi Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticileri öğrenciler ve aileleri için özel aktiviteler hazırladı.

Konu ile ilgili açıklamaya yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, dünya genelinde yaşanan Coronavirus salgını gölgesinde bu yıl mahzun bir şekilde on bir ayın sultanı Ramazan’ı evlerde misafir edeceklerini söyledi.

Bu durumun Ramazan sevincini engellemesine izin vermeyeceklerini belirten Erhan, "Her yıl olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ramazan Ayı için belirlenen tema çerçevesinde teknolojiden de faydalanarak 'Ramazan ve Sorumluluk Bilinci' konusunu halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

"Çocuklarımıza doğru bilgiyi aktarmayı sürdürüyoruz"

Coronavirus nedeniyle Kur’an kurslarındaki eğitimin uzaktan devam ettiğini belirten Erhan, “Batman Müftülüğü olarak uzaktan eğitimlerimizi sürdürmeye devam ederek, öğreticilerimizin öğrencileriyle iletişime geçerek, ailelerinin de katımıyla birçok aktivitede bulunmalarına katkı sağlıyoruz. Ramazan Ayında da uzaktan eğitimlerimize devam ederek evde kalan cennet çiçeğimiz, gönül meyvemiz, dünya hayatımızın süsü olan çocuklarımızın taze dimağlarına doğru bilgiyi aktarma gayretlerimizi sürdürmekteyiz.” diye konuştu

Erhan, Kur'an kursu öğreticilerinin, düzenli olarak öğrenciler ve aileleriyle görüntülü olarak görüştüklerini, bir taraftan ailelere moral ve motivasyon sağlarken diğer yandan ailelerin de katılımıyla çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erhan, bu zorlu süreçten gayretleri ve özverileri için Kur’an kursu öğreticilerine, ilgileri ve katılımları için de öğrenci ve velilerine teşekkür etti.

"Her güne değerler eğitimi kapsamında bir aktivite hazırladık"

Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamlayan Hacı Abdulhalim Alpnar 4-6 Yaş Kuran Kursu öğreticisi Elif Murat, uzaktan eğitimlerle, minik öğrencilerinin derslerden geri kalmamalarını hedeflediklerini belirtti.

Öğrencileriyle uzaktan yaptıkları eğitimler hakkında bilgi veren Murat, "İnteraktif şekilde eğitimlerimize devam ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin evde yaptıkları aktivitelerini ailelerinin vasıtasıyla internet üzerinden bize gönderiyorlar.” dedi.

Murat, Ramazan Ayı için yaptıkları hazırlığı da anlatarak, “Ramazan Takvimi’nde her güne değerler eğitimi kapsamında bir aktivite hazırladık. Öğrencilerimizin bu aktiviteleri ailelerinin de yardımıyla gerçekleştirmesi noktasında rehberlik edeceğiz. Böylece öğrencilerimiz hem Ramazan Ayının manevi ikliminden azami derecede istifade edecek hem de birbirinden önemli değerleri öğrenecekler.” diye konuştu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Şükretme Yöntemi: İnfakÖnceki Haber

Bir Şükretme Yöntemi: İnfak

Camilerimiz elimizden neden kayıp gitti?Sonraki Haber

Camilerimiz elimizden neden kayıp gitti?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!