Mabel Matiz'in sorusunun sorulması büyük skandaldır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mabel Matiz'in sorusunun sorulması büyük skandaldır
Anadolu Diyanet Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, YKS'de Lgbt destekçisi Mabel Matiz'in sorusunun sorulmasının büyük skandal olduğunu ifade ederek, aile kurumunu hedef alan bir şarkıcının bu şekilde sorularda yer verilerek, çocukların bilinçaltına normalmiş gibi göstermenin doğru olmadığı vurguladı. Ösym'de bu konu hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

Anadolu Diyanet Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, YKS'de Lgbt destekçisi Mabel Matiz'in sorusunun sorulmasının büyük skandal olduğunu ifade ederek, aile kurumunu hedef alan bir şarkıcının bu şekilde sorularda yer verilerek, çocukların bilinçaltına normalmiş gibi göstermenin doğru olmadığı vurguladı. Ösym'de bu konu hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

"Üniversite yolunda en önemli sınavlardan biri olan YKS'de LGBT destekçisinin şarkısını soru olarak soruldu. ÖSYM'nin hazırladığı bu sınavda Mabel Matiz gibi açıktan Lgbt'ye destek veren bir şarkıcının, bu tutumu gayet normal gibi görünüyor ki sorusuna yer verilmiş gibi görünüyor.

ÖSYM'den skandal hata

TYT Türkçe testinde yaşantısı ile gençlere kötü örnek olan şarkıcı Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu. Sınava girenlerden alınan ilk bilgilere göre TYT Türkçe testinde “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” şeklinde bir soru soruldu. Soruda geçen “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında yer alıyor.

Şarkıcı Mabel Matiz'in, aile kurumunu alenen hedef alan LGBT'nin sözde eylemlerine sosyal medyadan verdiği açık destekle biliniyor. ÖSYM'nin, topluma birçok konuda örnek olan sanatçılar varken neden ahlaksız kurumları destekleyen bir şarkıcının şarkısını sorusuna konu ettiğini anlamak mümkün değil.

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın MBSTS sınavını gerçekleştiren kurumun ÖSYM olması da büyük endişe uyandırıyor"

ÖSYM'nin bu şekilde lgbtci Matizin sözünün yer verildiği bir durumda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın MBSTS sınavını gerçekleştiren kurumun ÖSYM olması da büyük endişe uyandırıyor. Böyle bir soru hazırlanmasına imkan veren ÖSYM'yi ve ÖSYM'nin soru hazırlayan ekibini de bu vesileyle kınıyoruz. Bu konu hakkında da gerekli merciler tarafından soruşturma açılmasını ve bu sorunun iptal edilmesini talep ediyoruz."

Anadolu Diyanet Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, YKS'de Lgbt destekçisi Mabel Matiz'in sorusunun sorulmasının büyük skandal olduğunu ifade ederek, aile kurumunu hedef alan bir şarkıcının bu şekilde sorularda yer verilerek, çocukların bilinçaltına normalmiş gibi göstermenin doğru olmadığı vurguladı. Ösym'de bu konu hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti. "Üniversite yolunda en önemli sınavlardan biri olan YKS'de LGBT destekçisinin şarkısını soru olarak soruldu. ÖSYM'nin hazırladığı bu sınavda Mabel Matiz gibi açıktan Lgbt'ye destek veren bir şarkıcının, bu tutumu gayet normal gibi görünüyor ki sorusuna yer verilmiş gibi görünüyor. ÖSYM'den skandal hata TYT Türkçe testinde yaşantısı ile gençlere kötü örnek olan şarkıcı Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu. Sınava girenlerden alınan ilk bilgilere göre TYT Türkçe testinde “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” şeklinde bir soru soruldu. Soruda geçen “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesi ise aynı zamanda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında yer alıyor. Şarkıcı Mabel Matiz'in, aile kurumunu alenen hedef alan LGBT'nin sözde eylemlerine sosyal medyadan verdiği açık destekle biliniyor. ÖSYM'nin, topluma birçok konuda örnek olan sanatçılar varken neden ahlaksız kurumları destekleyen bir şarkıcının şarkısını sorusuna konu ettiğini anlamak mümkün değil. "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın MBSTS sınavını gerçekleştiren kurumun ÖSYM olması da büyük endişe uyandırıyor" ÖSYM'nin bu şekilde lgbtci Matizin sözünün yer verildiği bir durumda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın MBSTS sınavını gerçekleştiren kurumun ÖSYM olması da büyük endişe uyandırıyor. Böyle bir soru hazırlanmasına imkan veren ÖSYM'yi ve ÖSYM'nin soru hazırlayan ekibini de bu vesileyle kınıyoruz. Bu konu hakkında da gerekli merciler tarafından soruşturma açılmasını ve bu sorunun iptal edilmesini talep ediyoruz."

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet'ten Sosyal medyada Yaz Kur’an Kursu tanıtım etkinliğiÖnceki Haber

Diyanet'ten Sosyal medyada Yaz Kur’an Ku...

Çakma Hesapla Peygamberimize alçak hakaretler yağdırdı!Sonraki Haber

Çakma Hesapla Peygamberimize alçak hakar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!