Mil-Diyanet Sen'den MBSTS tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mil-Diyanet Sen'den MBSTS tepkisi
Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin GÜL, "ÖSYM tarafından her sene yapılan MBSTS Sınavının 2020 ücreti 170,00 TL olarak açıklandı. Tek oturumdan oluşan bir sınava ÖSYM’nin belirlediği bu fahiş yüksek ücret tamamen ÖSYM’nin sınav fırsatçılığıdır." dedi.

ÖSYM tarafından her sene yapılan MBSTS Sınavının 2020 ücreti 170,00 TL olarak açıklandı. Tek oturumdan oluşan bir sınava ÖSYM’nin belirlediği bu fahiş yüksek ücret tamamen ÖSYM’nin sınav fırsatçılığıdır.

Ülkemizin içerisinden geçtiği ekonomik kriz ve %3’ler gibi yapılan memur maaş artışları henüz tazeliğini korurken, Din hizmetleri sınıfında yapılan kurum içi mesleki bilgileri belirleme seviye tespit sınavı'nın (MBSTS) Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ÖSYM'ye geçmesi ile birlikte, sınav ücretleri nerdeyse iki katına çıkmış ve bu durum, kurum içerisinde ciddi huzursuzluklara sebep olmuştur.

Sınavın sadece belirlenen bazı büyük illerde yapılması ve çevre illerden sınava katılacak olan personelin, bir gün önceden şehre gelip konaklama durumu da göz önünde bulundurulduğunda, yol, konaklama ve sınav ücreti ile birlikte sınava katılacak bir personelin maliyeti yaklaşık 500 TL’yi bulmaktadır.

Görevlilerimizin büyük tepkisini çeken bu ücretlendirmenin ÖSYM tarafından makul bir seviyeye çekilmesini, şayet ÖSYM tarafından iyileştirme yapılamıyor ise, sınavların tekrar kurum içerisinde ve makul ücretler seviyesinde yapılmasını talep ediyoruz.

Din hizmeti gibi hassas bir görevi en güzel şekliyle yerine getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sınavı da ÖSYM’den daha güzel yapabilecek bir kadroya ve alt yapıya sahiptir.

Din görevlileri olarak bu ve benzeri sınavların artık personelimizin mağduriyetine yol vermeden başkanlığımızca yapılmasını, sınavların herkesin görev yaptığı şehir merkezlerinde yapılmasını din görevlerimiz’ın adına başkanlığımız yetkililerinden talep ediyoruz.

Celaleddin GÜL

Mil- Diyanet Sen Genel Başkanı

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fransa'dan skandal "imam" kararıÖnceki Haber

Fransa'dan skandal "imam" kararı

Güllü; Biz devletten daha güçlüyüzSonraki Haber

Güllü; Biz devletten daha güçlüyüz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!