Mili Dayanışma Kampanyası'na din görevlilerinden destek yağıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mili Dayanışma Kampanyası'na din görevlilerinden destek yağıyor
Bursa Müftülüğü bünyesinde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığınca sürdürülen; "Maaşını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası kapsamında, maaşlarını virüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere bağışladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı çağrının anından, çok sayıda din görevlisi, maaşını koronavirüs salgını dolayısıyla mağduriyet yaşayan ailelere bağışladı.

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise "Maaşını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek verdiği yardım kampanyasına, çok sayıda din görevlisi maaşını bağışlayarak destek oldu.

Bu kapsamda Bursa İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri de kampanyaya maaşlarını bağışladı.

"Milli Dayanışma Kampanyası" kapsamında yapılan bağışların bir kısmı, Bursa’da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle mahallinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılırken bir kısmı da "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası adına açılan hesaplara aktarıldı.

İl enelinde sürdürülen çalışmalara dair Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü İzani Turan; "Salgının başladığı ilk günden itibaren din görevlilerimiz, valilik ve kaymakamlıkların Vefa Sosyal Destek grupları dahilinde ve görev yaptıkları mahallelerde kapı kapı dolaşarak yardım kampanyalarına katkı sağladılar. Kendi maaşlarından da kampanyalara katkı sağlayarak, üzerlerine düşen sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye gayret ettiler. Bundan sonraki süreçte de personelimiz devletimizin başlattığı yardım kampanyalarına katılmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Vefa hareketi devam ediyor

Öte yandan koronavirüsle mücadele kapsamında valilik ve kaymakamlıklar koordinesinde 81 ilede ve tüm ilçelerde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grupları" çalışmalarına destek olan din görevlileri; yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

İznik İlçe Müftülüğü koordinesinde koronavirüsle mücadelede sahada olan din görevlileri, bir taraftan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Din görevlilerinin; "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." anlayışı ve din görevlisi değil "din gönüllüsü" düşüncesiyle hizmet ettiklerini belirten İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş; "Bu zor süreçte görev bilinciyle hareket eden, devletin vatandaşa uzanan tebessüm eli olan, her an sahada, camide, her zaman her yerde, ezan, salâ ve dualarıyla da gönüllerimizi ferahlatan din görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 Nisan 2020 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

10 Nisan 2020 Tarihli Cuma Hutbesi

31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildiSonraki Haber

31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!