Muhterem Mehmet Gürgür Hoca Rahmet-i Rahman'a kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhterem Mehmet Gürgür Hoca Rahmet-i Rahman'a kavuştu
Ömrünü Kur’an’a hizmete adayan ve yüzlerce hafız yetiştiren Erzurum’un manevi değerlerinden muhterem Mehmet Gürgür Hoca, 83 yaşında Rahmet-i Rahman'a kavuştu.

Erzurum Caferiye Camii’nde 1960 yılında imam hatip olarak göreve başlayan ve 1982 yılından 2002 yılına kadar Erzurum Lalapaşa Camii’nde bu vazifeyi sürdürerek 2002 yılında emekli olan Mehmet Gürgür Hoca, 83 yaşında Rahmet-i Rahman’a kavuştu.

Göreve başladığı günden itibaren Caferiye Medresesi’nde yüzlerce hafız yetiştiren, ömrünü hafız yetiştirmeye adayan büyük kıraat âlimi Mehmet Gürgür Hoca bu sabah saat 06.40’ta solunum yetmezliği sebebiyle vefat etti.

Muhterem Gürgür Hoca'nın cenazesi yarın (2 Şubat 2020) Lalapaşa Camisinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Mehmet Gürgür Hoca kimdir?

Mehmet Gürgür Hoca 2 Mart 1937 tarihinde Dumlu Nahiyesine bağlı Akdağ köyünde dünyaya geldi. 1945 yılında henüz 8 yaşında babası İbrahim Hoca'nın yanında hafızlığını bitirdi.

Daha sonra İbrahim Hoca tarafından Tashihi Huruf dersi okumak üzere İstanbul Beyazıt cami imamı Abdürrahman Gürses Hoca'nın yanına gönderildi.

Abdürrahman Gürses Hoca'dan İstanbul tariki üzerine derslere 1953 yılında başladı ve bu dersleri 1955 yılında icazetini alarak bitirdi. Ardından Mısır tarihi üzerine ders veren İstanbul uleması arasında meşhur Ayağı Kesik İsmail Efendi olarak bilinen İsmail Bayram Hoca'nın talebesi oldu.

1960 yılında Mısır tariki üzerine İsmail Bayram Hoca'dan icazet aldı. Aynı yıl Erzurum'a dönerek Caferiye Cami'nde imam hatip olarak göreve başladı. 1982'de Erzurum Lalapaşa Camii imam hatibi olarak resmi görevine devam etti.

2002 senesinde Lala Paşa Camii’nden emekli oldu. Lala Paşa Camii imam hatibiyken de aralıksız bir şekilde Caferiye Camii’ndeki mütevazı medresesinde hafız yetiştirmeye devam etti.

1960 yılından bugüne yarım asrı aşkın bir süre Caferiye Kur'an Kursu'nda aralıksız talebe yetiştirdi.

Mehmet Gürgür Hoca, bugün İmam Hatip, Müezzin-Kayyım, Müftü, Kur'an Kursu öğretmeni, İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmeni, İlahiyat Fakültesi hocaları başta olmak üzere yüzlerce hafız yetiştirdi. Ardından dolu dolu bir hayat bırakan Mehmet Gürgür Hoca, 1 Şubat 2020 tarihinde sabah saat 06:40'ta Hakk'a yürüdü.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Yeni Akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mazlumların duaları ile ilelebet ayakta kalacağızÖnceki Haber

Mazlumların duaları ile ilelebet ayakta...

Engelli vatandaş, cami imamı ve vatandaşın saldırısına uğradıSonraki Haber

Engelli vatandaş, cami imamı ve vatandaş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!