Patlamada hayatını kaybeden işçiler son yolculuğuna uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da bir fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Havva Çelik ile Sebahattin Tepeçınar'ın cenaze namazını kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da bir fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Havva Çelik ile Sebahattin Tepeçınar'ın cenaze namazını kıldırdı. Akyazı Süleyman Paşa Camii'ne gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cami bahçesinde bulunan Çelik ve Tepeçınar'ın yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi konuşan Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de “Her canlı ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz” buyurulduğunu hatırlatarak, “Bu ayeti kerime sadece cenazelerde değil her zaman hatırlanmalı. Ölüm kaşla göz arasındadır. Dört kardeşimiz dün elim bir patlama sonucu hayatlarını kaybettiler. Allah kendilerine rahmet eylesin” dedi.

İnsan için ölümün en büyük nasihat olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Dünyada her şey fanidir, sadece Allah bakidir. Bunu için her an ölüme hazır olalım, ne zaman geleceği belli olmaz. Mülk Suresi’nde Rabbimiz buyuruyor ki, “Allah, ölümü de hayatı da bakalım hanginiz daha güzel işler yapıyorsunuz diye sizi imtihan için yarattı.” Allah, bu dünya imtihanını kazananlardan eylesin” diye konuştu.

Başkan Erbaş konuşmasının sonunda Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik için helallik istedi ve cenaze namazlarını kıldırdı.

Cenaze namazına Çelik ve Tepeçınar ailelerinin yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okulların açılacağı tarih belli oldu! İşte 2020-2021 eğitim öğretim yılı programıÖnceki Haber

Okulların açılacağı tarih belli oldu! İş...

Sağlık Bakanlığı'ndan okullara koronavirüs rehberiSonraki Haber

Sağlık Bakanlığı'ndan okullara koronavir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!