A ve B Grubu Cami Görevlileri Dikkat !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
A ve B Grubu Cami Görevlileri Dikkat !
A ve B Grubu Camilerde görev yapmakta olan bazı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar arasında görevde nöbet uygulaması yapıldığı...

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimlerde ;  A ve B Grubu Camilerde görev yapmakta  olan bazı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar arasında görevde nöbet uygulaması yapıldığı ve bu şekildeki uygulamanın oldukça yaygın olduğu, ilgili personellerin göreve nöbetleşe geldikleri, nöbetlerinin olmadığı günlerde ise görev başında olmadıkları tespitinde bulunuldu. Bahse konu uygulamanın sona erdirilmesi yönünde Diyanet İşleri Başkanlığına tekliflerde bulunuldu.

Bu durumlar sonucunda Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından konunun dikkate alınmasında dair açıklama yapıldı ;

Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin 47/1/c maddesinde Din Görevlilerinin, haftalık izin günlerinin dışındaki zaman dilimlerinde vakit namazlarında görev yaptıkları Camilerde bulunmaları gerektiği hüküm altına alınmıştır. Mevzuata aykırı olan nöbetleşe göreve gelme uygulaması; hizmetin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine engel teşkil ettiği gibi hiç kuşkusuz din görevlileri arasında iş barışını, adalet ve hakkaniyet duygusunu da ciddi anlamda zedelemektedir.

Bu itibarla sözü edilen Yönetmeliğin 47/1/c maddesinde yer alan “Birden fazla imam hatip ve/veya müezzin kayyımı olan camilerde haftalık izin günü dışındaki günlerde, namaz vakitlerinde görevlilerin tamamı camide bulunurlar ve görevi nöbetleşe yaparlar.” şeklindeki hüküm doğrultusunda aralarında Selatin Camilerin de bulunduğu A ve B Grubu Camilerde vazife deruhte eden tüm cami görevlilerinin görevlerini yapmalarının temin edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim. 

 

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Geçmiş ve Gelecek Perspektifinde Azınlık Müslümanlar paneli yapıldıÖnceki Haber

Geçmiş ve Gelecek Perspektifinde Azınlık...

TMMOB, Trabzon’daki Ayasofya Camiini Tekrar Müze Yapmak IstiyorSonraki Haber

TMMOB, Trabzon’daki Ayasofya Camiini Tek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!