AHMET GÖRGÜLÜ\'DEN BAYRAM MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Evveli rahmet, ortası mağfiret,sonuda cehennemden kurtuluş olan ,girişi ile şeytanların bağlanıp ,cennet kapılarının açılıp cehennem kapılarının kapandığı, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in peygamber (SAV ) efendimize nazil olmaya başladığı ,içerisinde bin aydan daha hayırlı bir geceyi (kadir Gecesi) barındıran bir ramazan ayını daha geride bıraktık. Bugün ramazan gibi bir ayı uğurlamanın hüznünü, bayrama kavuşmanın da sevincini birlikte yaşıyoruz.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:     Evveli rahmet, ortası mağfiret,sonuda cehennemden kurtuluş olan ,girişi ile şeytanların bağlanıp ,cennet kapılarının açılıp cehennem kapılarının  kapandığı, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in peygamber (SAV ) efendimize nazil olmaya başladığı ,içerisinde  bin aydan daha hayırlı bir geceyi (kadir Gecesi) barındıran bir  ramazan ayını daha geride bıraktık.  Bugün ramazan gibi bir ayı uğurlamanın hüznünü, bayrama kavuşmanın da sevincini birlikte yaşıyoruz.

       Bir ay boyunca Oruç, sadaka-ı fıtır, teravih namazları ile yüce yaratanın hoşnutluğunu kazanmaya çalıştık. Oruç tutarak gizli ve açık takvaya hazırlandık. İrademizi güçlendirmeye, nefsimizi terbiye etmeye gayret ettik. Orucun manevi eğitimi, sahur ve iftarın bereketi, teravih namazlarının coşkusunu ve Kur’an tilavetinin kalbimizde huşu uyandırmasının sevincini derinden yaşadık .

      Bütün bu güzelliklerin sonunda da, Allah’u Tealanın  bizlere lütfettiği  neşe ve sevinç günlerimiz den birisi  olan bir ramazan bayramına daha  kavuştuk. Bizleri bu mübarek günlere ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun.

      Müslümanlar için bayram bir müjde, kurtuluş sevinç, kulluk imtihanın sonunda verilen bir başarı belgesi mesabesindedir. Muhakkak ki her zorluğun sonunda kolaylık ,her iyiliğin neticesinde rahmet ve gönül huzuru vardır. İşte bizlerde kulluğumuzu eksikte olsa yapmanın neşe ve sevinci içerisinde bayrama giriyoruz.

     Bayram bir itaatin sonunda Allah’ın bizlere bir ikramıdır. İkramla taltif edilen her insan neşe ve sevince boğulur. Tabi ki bu sevinç milletçe yaşanırsa daha da çoğalır. Milletçe bayram sevincini yaşayabilmemiz için yıkılan gönülleri tamir etmeliyiz. Huylarımızı güzelleştirmeliyiz Kararan kalplerimizi aydınlatmalıyız. Yetimleri sevindirmeliyiz gönüllerimize yük olan küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz sav. : Bir kimsenin Müslüman kardeşi ile üç günden fazla dargın durması helal değildir buyurarak , aramızdaki dargınlıkların son bulmasını istemektedir.

       Gelin barış adına ilk adımı biz atalım. Gönül yapalım, gönül alalım, şefkat ve merhamet elimizi herkese uzatalım, ekmek olup doyuralım, su olup kandıralım ,ilaç olup tedavi edelim,mendil olup göz yaşı silelim. Böylece Allah katındaki mükâfatımızı artıralım. Birbirimizin tutan eli, işiten kulağı olalım. Bayram vesilesiyle her insanımıza ulaşalım barışalım barıştıralım. Bu hususla ilgili Rabbimiz: Müminler ancak kardeştir.Öyle ise kardeşlerinizin arasını düzeltin Allaha karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin :buyurmaktadır.

        Bayramlar sevinç ve kederin paylaşıldığı, merhametin arttığı, akraba ,komşu ve büyüklerin ziyaret edildiği,misafirlerin tebessümle karşılanıp ,ikramla uğurlandığı müstesna  zamanlardır.

   Ülkemizde ve çevremizde çeşitli felaketlere ve acılara maruz kalan kardeşlerimiz  var.. Onların acılarla  mağdur olması   bizlere buruk bir bayram sevinci vermektedir. .Bizler in sıcak ilgisi, yüzlerine karşı tatlı bir tebessüm, gönül alıcı bir söz, onların acılarını unutturacak, onlara da bayram sevincini tattıracaktır.

   Bayram günleri milli, birlik ve beraberliğimizin tazelendiği günlerdir. Her zamankinden çok dayanışmaya kardeşliğe, kaynaşmaya ihtiyacımızın olduğu bu günlerde bayramı da fırsat bilerek birbirimize kenetlenelim. Hediyelerle çocukları, ellerini öperek büyüklerimizi sevindirelim onların duasını alalım.

 Kardeşlerim !  Şuanda dünyanın birçok ülkesinde bilhassa İslam beldelerinde ezilen üzülen horlanan işkence gören açlık kıtlık ve sefalet çeken ızdırapları dünyaca sadece izlenen acıları ise taa yüreklerimizi sızlatan Gazze deki Filistin’deki Suriye’deki Irak daki Mısırdaki Doğu Türkistan’daki ve diğer İslam beldelerindeki Mazlum mağdur mahrum dindaşlarımız soydaşlarımız var .Bunlarıda hiçbir şekilde unutmayalım Onlarında huzur için bayram edebilmeleri için bol bol dua edelim.

      Bunların çektikleri acı ve sıkıntıları göz önünde bulundurarak bayrama huzur ve güven içerisinde girmemizin kıymetini bilelim. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza edelim

   Ramazan bayramının İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanların barış ve hidayetine vesile olmasını , huzur içinde daha nice bayramlara kavuşmanızı diler ,dünyanın hiçbir yerinde acının kanın gözyaşının olmadığı, tüm insanların güven ve huzur içinde yaşadığı bir bayram özlem ümidi ve temennisiyle ..hepinizin bayramını tebrik ederim  .     02/07/2016

Ahmet GÖRGÜLÜ

Diyanet-Sen Mersin

Şube Başkanı

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eroğlu, Bayram, tekbir ve namazla başlar!Önceki Haber

Eroğlu, Bayram, tekbir ve namazla başlar...

CAMİ İMAMI YAZ KURSU ÖĞRENCİLERİNE İFTAR VERDİSonraki Haber

CAMİ İMAMI YAZ KURSU ÖĞRENCİLERİNE İFTAR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!