AK Parti kongreye gidiyor, Yeni Başbakan Kim Olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu\'nun merakla beklenen görüşmesi dün gerçekleşti. 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından AK Parti\'de olağanüstü kongre kararı çıktı. Bugün saat 11:00\'de toplanmak üzere MYK\'ya çağrı yapan Başbakan, kongre takvimini açıklayacak. Kongre için 29 Mayıs tarihi öne çıkarken, Davutoğlu genel başkan adayı olmayacak.
 

DiniHaberler.com.tr:  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 gün öne çekilen Haftalık Olağan Görüşmesi dün gerçekleşti. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği görüşme 40 dakika gecikmeli olarak 18:40'ta başladı. 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beştepe'den ayrılarak Resmi Konut'a geçti.

CUMHURBAŞKANLIĞI : GÖRÜŞME OLAĞAN AÇIKLAMA YOK
Zirve öncesinde "görüşme olağan" diyen Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşme sonrasında da benzer bir bilgilendirme yaptı: "Açıklama yok. Haftalık olağan kabul sona erdi." Başbakanlık kaynakları ile Davutoğlu'nun bugün AK Parti MYK'sını (Merkez Yürütme Kurulu) toplayacağını, ardından da basın açıklaması yapacağını duyurdu.

TAKVİMİ AÇIKLAYACAK
Edinilen bilgiye göre Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından kongre kararı alındı. Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında saat 11.00'de toplanacak MYK toplantısında kongre takvimi belirlenecek. Ardından da basın karşısına geçerek takvimi açıklayacak.

DAVUTOĞLU ADAY OLMAYACAK
Kongre için 29 Mayıs tarihinin ön plana çıktığı ifade ediliyor. Davutoğlu kongrede genel başkan adayı olmayacak. Cuma günü ise Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) Davutoğlu başkanlığında toplanarak durum değerlendirmesi yapacak.

"Aslolan dava"
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre görüşme gayet olgun ve iyi geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, "Aslolan davadır" diyerek yalan iftira ve tezvīratlara kulak asılmaması gerektiğine dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu davanın bir neferi ve partinin mensubu olmaya devam edeceğini söyledi. (Yeni Şafak)

 

AK Parti'de genel başkanlık için 4 ismin adı geçiyor

Bugün gerçekleşecek MYK toplantısından sonra olağanüstü kongreye tek adayla gitmesi beklenen AK Parti'de genel başkanlık için isim ön plana çıkıyor.

Tek adayla gidilmesi beklenen kongrede genel başkanlık için en güçlü aday Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım.  Ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in ismi konuşulurken bu ismin de Erdoğan'ın işaret edeceği isim olacağı kulislerde konuşuluyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pelikan haklı çıktı, Fitne değil gerçekmişÖnceki Haber

Pelikan haklı çıktı, Fitne değil gerçekm...

06.05.2016 Tarihli okunacak hutbe.. Turkiye GenelSonraki Haber

06.05.2016 Tarihli okunacak hutbe.. Turk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!