Başkan Mehmet Görmez herkesi çağırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Görmez, \"Cuma sabahı kadınıyla erkeğiyle milletimizin tüm fertlerini, terör saldırısında hayatını kaybedenler, yaralılar ve yakınları için camilerde dualarımızı birleştirmeye davet ediyorum\" dedi.

DiniHaberler.com.tr:    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dünya Bektaşilerinin dini lideri Hacı Baba Mondi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Mondi'yi yeniden ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmez, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Cuma günü tüm Müslümanları sabah namazında birlikte dua etmeye çağıran Görmez, şöyle devam etti:

"Aslında bu hadiseler, sadece insan öldürmek değil insanlığı öldürmektir, katletmektir. Katliamları yapanların hak ve adalet adına, insanlık ve özgürlük adına söyleyecekleri hiçbir sözü olamaz. Bu gibi zamanlarda milletimizin her ferdinin birlik beraberlik ve dayanışma içinde olmasının çok önemli olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum. Yakınlarını kaybedenlerin acılarına milletçe ortak olmalıyız. Bu vesileyle önümüzdeki cuma sabahı kadınıyla erkeğiyle milletimizin tüm fertlerini, terör saldırısında hayatını kaybedenler, yaralılar ve yakınları için camilerde dualarımızı birleştirmeye davet ediyorum. Hem hayatını kaybeden kardeşlerimiz için hem insanlığı yeniden yüceltmek ve diriltmek için hem de milletimizin ve vatanımızın birliği ve beraberliği için, gönül gönüle vererek kalplerimizi birleştirerek ve ruhlarımızı kaynaştırarak dualarımızı birleştirelim, aminlerde birleşelim diye çağrıda bulunuyorum."

İnsanı insanın kurdu yapan felsefe ve düşünceleri terk ederek ceylanla aslanı birlikte yaşatan felsefeye ihtiyaç olduğunu anlatan Görmez, İslam dininin asırlarca Balkanlarda diri tutulmasında Bektaşi dervişlerin katkısı olduğuna dikkati çekti.

Dünya Bektaşilerinin dini lideri Mondi ise kabulünden dolayı Başkan Görmez'e teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Misafirperverliğiniz için şahsım ve Arnavutluk halkı adına sizlere çok teşekkür ederim. Terör saldırısı nedeniyle çok üzgünüz, taziyelerimizi yetkililere ilettik. Sizin şahsınızda bir kez daha ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye'nin ve Türk halkının Arnavutluk'la olan gönül bağına ve samimiyetine inanıyoruz." Kaynak: Yeni Akit

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihte bugün: Sadrazam Pargalı İbrahim idam edildiÖnceki Haber

Tarihte bugün: Sadrazam Pargalı İbrahim...

Çocuklara özel hikaye kitabı …Sonraki Haber

Çocuklara özel hikaye kitabı …

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!