Binali Yıldırım kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
AK Parti’nin 22 Mayıs\'taki Olağanüstü kongresinde Genel Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım kimdir? Şimdi yeni Başbakan Binali Yıldırım’ı daha yakından tanıyalım.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  AK Parti, 22 Mayıs'taki Olağanüstü Büyük Kongre öncesi Genel Başkan adayı Binali Yıldırım oldu.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Akabinde 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

SİYASİ HAYATI

58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların \%36'sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.[1] 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirilmiştir.[2] 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükûmet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.[3]

Bakanlığı sırasında 22 Temmuz 2004 günü Pamukova tren kazası meydana gelmiş, istifa çağrılarının ardından istifa etmeyeceğini açıklamıştır.[4] Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara - Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmiştir.

ÖZEL HAYATI

Öğretmen Semiha Yıldırım ile evli olan Binali Yıldırım'ın üç çocuğu vardır. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik akımına kapılan imam vefat ettiÖnceki Haber

Elektrik akımına kapılan imam vefat etti

Ak Parti\'nin Genel Başkan ve Başbakan adayı Binali YıldırımSonraki Haber

Ak Parti\'nin Genel Başkan ve Başbakan a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!