Camilerde Kur’an Öğretimi Kursları Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
205
100 saat uygulamalı Camilerde Kur\'an öğretimi kursunu 2016 yılında açmak isteyenler müftülüklere müracaat etmeyi unutmasınlar.

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

2015 yılı içerisinde görevli bulunduğu camide, Camilerde Kur'an öğretimi kursu açan din görevlileri 2015 yıl sonu itibari ile kurslarını sonlandırmaları ve  2015 yılı ocak ayı ilk haftası itibari ile tekrar bir dilekçe vererek kurslarını yeniden açmaları onaylarını yenilemeleri gerekiyor.

Camilerde Kur'an öğretimi kursu derslerini ilk defa açacak olan görevlilerde bağlı bulundukları müftülüklere dilekçeyle müracaat etmeleri ve onay almalrı gerekiyor.

Konuyla ilgili yönetmelik ve uygulama esasları; 

Kurslarla ilgili yönetmelik ve uygulama esasları

Camilerde Kur’an öğretimi kursu açılışı
Camilerde Kur’an Öğretimi Kursları; Kur'an kursu bulunmayan veya bulunup da ihtiyaca cevap veremeyen yerlerde veya arzu eden vatandaşlara Kur'an-ı Kerim ve meâli ile gerekli dini bilgileri öğretmek amacıyla müftülüğün teklifi ve mülki amirin onayı ile açılır.Bu kurslar, eğitim-öğretime uygun fiziki şartları haiz camilerde, müştemilatında veya uygun görülen yerlerde açılabilir. Kurslar, öğrencilerin talepleri doğrultusunda hafta sonu veya hafta içi düzenlenebilir.

Kayıt işlemleri: 
Kursa müracaat “Kayıt Dilekçesi” ile kabul edilir. En az 15 kursiyerin talebi bulunması halinde görevli personel, kursiyer listesi ve uygulayacağı haftalık ders programı ile müftülüğe müracaat eder. Müftülüğün alacağı resmi onay ile Camilerde, müştemilatında veya uygun görülen yerlerde “Camilerde Kur’an Öğretim Kursu” açılmış olur. Bu onayın aslı müftülükte ve bir sureti camide muhafaza edilir.

Kursiyer bilgileri ilgili öğretici tarafından eğitim portalına girilir ve iki nüsha olarak kayıt listesi çıktısı alınır. Bu listenin bir nüshası müftülükte bir nüshası da kursun düzenlendiği yerde muhafaza edilir.

Öğretim programı ve uygulanması
Bu kurslarda haftada üç gün ve günde iki saat eğitim-öğretim yapılır. Kurslarda Başkanlıkça hazırlanan “Camilerde Kur’an Öğretimi Programı” uygulanır. Öğreticiler her ders için ders defterini imzalar ve yoklamayı yapar.

Görevlendirme ve ücretlendirme
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Camilerde Kur’an Öğretimi Kurslarında din hizmetleri sınıfındaki personel görevlendirilir. İhtiyaç duyulması halinde emekli veya çalışanlardan din hizmetleri sınıfında müktesebi bulunanlara da görev verilebilir.
Kurslarda mevzuatın ön gördüğü sayı kadar öğrencisi bulunan görevlilere ders ücreti tahakkuk ettirilir. Tahakkuk ettirilecek ders ücreti haftada 6 saat olup yıl içerisinde 100 saati geçemez.

Değerlendirme ve belge işlemleri
Camilerde açılan Kur’an öğretimi kurslarına katılanlar için bitirme sınavı yapılmaz. Ancak ilgili öğretici tarafından “Katılım Belgesi” düzenlenir.

Kaynak: DiniHaberler.com.tr

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

KATILIM BELGESİ ÖRNEĞİ

 

MÜFTÜLÜKLERDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ

 

 

 

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD’li Müslümanlar Artan İslamofobiden EndişeliÖnceki Haber

ABD’li Müslümanlar Artan İslamofobiden E...

Soydaşlarımız köprüSonraki Haber

Soydaşlarımız köprü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!